Leijonborg ser terrorister i varje buske

Leijonborg, Folkpartiets ledare tycks lida av nån sorts förföljelsemani. Han verkar helt övertygad om att Sverige är fullt av hemska terrorister. För att avhjälpa detta problem kräver han att den svenska militären ska kunna sättas in i fredstid mot terrorism.

Problemet med detta är att vi inte har nåt problem med terrorism i Sverige. Vi har aldrig haft det. Polisens nationella insatsstyrka bildades för att bekämpa terrorism. Den hade emellertid inget att göra så genom ett riksdagsbeslut utvidgades arbetsuppgifterna till att bekämpa vanliga demonstranter, att ingripa vid rån och en del annat. Insatsstyrkan är alltså redan den onödig, allt det dom gör görs bättre eller lika bra av den vanliga polisen.

Att till detta skapa en militär styrka som ska syssla med terroristbrott inbjuder bara till att man genom åtgärden utvidgar begereppet terroristbrott till att även omfatta demonstrationer som spårar ur. Demonstrationer som ofta spårar ur på grund av polisens klantiga agerande.

Nej, Leijonborgs förslag hör hemma i papperskorgen och var Leijonborg hör hemma nån stans kan ni säkert räkna ut.

Anders_S

Advertisements