Sveriges värsta terrordåd

Del 1 av 6 i serien Terrorism i Norden

Dom flesta människor i Sverige skulle förmodligen säga dramat på den vätstyska ambassaden 1975. Men sanningen är en annan. Det värsta terrordådet i modern tid i Sverige är attentatet mot Norrskensflamman år 1940. Ett attentat som kostade 5 människor livet. Ett bombattentat som utfördes av samhällets så kallade stöttepelare, poliser och militärer. Ett bombdåd som hade stöd i breda borgerliga kretsar.

Ett bombdåd som knappast kunnat undvikas genom ”hårdare tag”, inskränkningar i yttrandefriheten osv på det sätt som borgare och sossar vill bekämpa terrorismen idag.

Sanningen om Sverige och terrorism är att det inte behövs någon terrorismbekämpning i Sverige. För det finns ingen terrorism. Om vi inte med ordet terrorism menar borgarklassens förtryck av arbetarklassen: för i så fall finns det mycket att göra.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , ,

Series NavigationAttentatet mot Norrskensflamman >>
Advertisements

3 Replies to “Sveriges värsta terrordåd”

Kommentarer inaktiverade.