Minskar borgarna arbetslösheten?

Nej, det tror jag inte. Deras åtgärder är kosmetika som enbart kommer att dölja arbetslösheten. Dessutom leder förslagen till ett ojämlikar samhälle, ett samhälle där rika blir ännu rikare och där fattiga blir ännu fattigare och beroende av enskilda rika. Det är konsekvensen av ”pigjobben”, konsekvensen av sämre a-kassa, högre a-kasseavgifter och hårdare regler.

En sån som jag försvinner ur arbetslöshetsstatistiken. Detta eftersom jag inte längre kan få nån a-kassa (utstämplad), inte tänker flytta från min fru, dvs inte söka jobb på annan ort. Jag har alltså ingen som helst anledning att gå till arbetsförmedlngen. För dom hjälper ju inte mig att få jobb. Dom kontrollerar ju bara att jag följer diverse statliga byråkratregler som borgarna nu skärper ytterligare.

Inte heller är systemen anpassade till en sån som mig. Söker jag de jobb jag är utbildad för är jag för gammal eller så är min ”kunskaper för gamla”. Fick jag då studera för att uppdatera mina kunskaper samtidigt som jag stämplade? Nej sa min a-kassa. Kan jag ta studielån? Nej säger staten. Du är för gammal. Kan jag då få vidareutbildning betald av arbetsförmedlingen? Nej, eftersom jag har högskoleutbildning! Ett slags moment 22. Jag kan inte utbilda mig vidare då jag är för mycket utbildad och jag kan inte få ett jobb då jag är för lite utbildad. Men, jag kan väl söka andra sorters jobb? Visst kan jag det, men dom får jag inte då jag är ”överkvalificerad”. Så där håller det på. Jag har sökt en bra bit över 100 jobb under det senaste 1 1/2 året och inte en en intervju har jag fått. Borgarnas förändringar av systemet kommer inte att göra det bättre. Det kommer bara att gör arbetslösa fattigare, eller i mitt fall, trolla bort mig från arbetslöshetsstatistiken och placera mig helt utanför de sociala välfärdssystemen.

Anders_S

Advertisements
  • tompa

    hallå där svensson! känns lite halvt hopplöst att tänka sig ytterligare fyra år med borgerlig regering… alla frågor bemöts med ”det ska bli mer lönsamt att arbeta!” – jovisst… har du tid med lunch el fika nån dag?

    don tomaso