Hammarkullekarnevalen

Har just kommit hem från Hammarkullekarnevalen. Ettav Göteborgs största, mest genuina och häftigaste partyn. Full rulle i Hammarkullen, den politiskt mest aktiva förorten i Sverige. Förorten som var centrum för den framgångsrika Flyktingamnestikampanjen. Tänk vad mycket trevligare karnevalen i Hammrkullen är jämfört med Chalmerskortegen. Folkligare, politik, dans, kultur blandat, mängder med folk av alla de slag. Samba, Candombe och alla möjliga olika dansgrupper, musikstilar och danssteg. Som logdanserna eller folkparkerna på landetnär jag var ung. Multikultur, mångkultur säger en del. Bullshit! Svenskt säger jag. Arbetarklass säger jag. Bra, helt enkelt.

Kolla in bilder från 2006.

Läs mer: GP1, GP 2, GP3, GP4, Göteborg Fria.

Andra bloggar om: , , ,

Advertisements
  • tompa

    hello there,

    hemma nu jag oxå – lite trött i ben och öron men lycklig: karnevalen spred minst lika mycket glädje som vanligt.

    hörs/ses!

    thomas