Varför ljuger borgarministrarna?

Inte vet jag. Men att de ljuger är helt klart. Det konstiga är ju att de ljuger hela tiden. Om allt möjligt. Även när det verkar helt oförståeligt. Främst verkar det vara moderater som ljuger. Kan det bero på att de är sämre utbildade än andra? Att de uppfostrats på fel sätt? Att de gått i privatskolor?Att kulturen inom moderaterna är att man ska ta sig fram på vilket sätt som helst? Trampa på andra, ljuga osv. Ändamålet helgar medlen. En slags moderat stalinism kanske? Lite svårt att förstå är det.

Nu senast är det Carl Bildt (igen kanske någon utropar). Det är en gåta hur karln kan klara sig inom den internationella diplomatin. En opålitlig lögnhals ser det ju ibland ut som om han är? Men skenet kanske bedrar. Han är ju adlig och står väl förmodligen över sådant som lögner, sanning, konsekvens och pålitlighet. Det räcker med att man är adlig så har man rätt att göra vad som helst, när som helst och hur som helt? Eller har jag missuppfattat nåt? Och hur kan olika makthavare i olika konflikter lita på Bildt? Eller gick det åt helvete i Jugoslavien för att Bildt inte gick att lita på?

Den här gången har Bildt ljugit inför Konstitutionsutskottet. Det han ljugit om verkar inte alltför allvarligt. Men varför då ljuga? Varför inte säga som det är och stå för det. Jag förstår inte! Patologiskt ljugande? Inlärt ljugande? Socialt ljugande? Överklassljugande? Överklassarrogans? Vad handlar det om? I vilket fall som helst verkar det lite osäkert att ha en utrikesminister som ljuger för mycket, kanske är skyldig till hets mot folkgrupp och gör tvivelaktiga ekonomiska affärer.

Borgarmedia: DN1, EX, SR, SVD,
Bloggaren Jinge har skrivit mycket om Bildt: Jinge1, Jinge2, Jinge3, Jinge4, Jinge5
Andra bloggare: I hell-mans värld, Alliansfritt Sverige, Alter Ego
Andra bloggar om: , , ,
Technorati: , , ,

Advertisements