En krigsförbrytare som fredsmäklare?

Tony Blair ska bli fredsmäklare utropas det i tidningarna. Otroligt. En krigsförbrytare och lögnare. En man som dragit in Storbritannien i krig med hjälp av lögner. En liten man från ett litet land som velat vara lika stor som den amerikanske presidenten. En man i praktiken skyldig till folkmord. Det är obegripligt hur han ska kunna vara till nån nytta i Mellanöstern som fredsmäklare. Om jag var arab skulle jag inte lita på ett ord som den mannen yttrade. Bocken blir trädgårdsmästare skriver Jinge, Tony Blair till Mellanöstern som Bushs springpojke betyder mer krig och mer elände. Vem talar för palestinierna? skriver Det Progressiva USA och Galenskapen fortsätter som Yabosid uttrycker det.

Det är i och för sig inte första gången som krigsförbrytare försöker bli/blir fredsmäklare. Ett av de kändaste exemplen är Henry Kissinger, en av de ansvariga för Vietnamkriget. Han fick till och med Nobels fredspris 1973. Visserligen tillsammans med Vietnams fredsförhandlare, men ändå. Ett pris som faktiskt då och då ges till krigsförbrytare och ibland även till kända terrorister som Menachem Begin.

Borgarmedia: DN, SVD, SVD2, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , , ,
Technorati: , , , , , , ,

Advertisements