Twingly ger mig de flesta besökarna

Jag har gått igenom statistiken för min blogg. Jag har få fasta egna läsare än så länge. Min blogg har ju bara legat bland de mest besökta politiska bloggarna på olika topplistor den senaste månaden ungefär. Anledningen till att den ligger i toppen numera är att jag har börjat skriva betydligt mer, länka och etikettera upp min inlägg bättre och framförallt pinga regelbundet via RSS/Pinga. Då pingas också Twingly och det genererar de flesta av mina besökare. Den sammanlagda statistiken för de senaste 30 dagarna ser ut så här:

7% är direkta besökare, 13% kommer från sökningar och 80% från andra sajter.

Ursprung för mina besökare från andra sajter: (sajt, antal besök, orsaker)
SVD 3634 Twingly
DN 1423 Twingly
Bloggar.se 808 Etiketter
Knuff.se 549 Länkar
Esbati 218 Länkar, Trackbacks, Kommentarer
Jinge 164 Länkar, Kommentarer
Gnuheter 155 Creeper
Bloggportalen 136 Länkar

Sen finns det ett par sajter som står för över 50 besök men under 100: Strötankar & Sentenser och Blogger.com.

Besök via sökningar fördelas som följer på olika sökmotorer:

Google Search 1361
Eniro 268
Technorati 55

Dominansen för besök vars ursprung är Twingly är alltså väldigt stor. Därför är det intressant att fler tidningar har börjat använda Twingly. Nu IDG. Å andra sidan kräver dominansen på besökare via länkar från dagstidningarna att jag skriver artiklar hela tiden om jag vill hålla besöksantalet uppe. Och det vill man ju om man skriver en politisk blogg. Man vill ju sprida sina åsikter. Sen kan man ju förstås fundera över hur stor framgång mina åsikter kan ha bland Svenska Dagbladets läsare.

Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
 • Zaramis

  Hur ser du om någon är en återkommande besökare? Går det att se genom att de kommer direkt till addressen?

  Det vore också roligt att se lite kommentarer från de som faktiskt läser denna bloggen regelbundet, hur folk hittade hit!

 • Anders_S

  Jag utgår från att de flesta som kommer direkt är återkommande besökare. Förmodligen en del av de som kommer från Esbati, Strötankar och Sentenser, Fredrich Legnemark och Jinge också. Mer än så är svårt att veta.

  Det är ju svårt för många att skriva kommentarer på min blogg då det krävs ett konto på Blogger. Detta för att slippa få/publicera en del jobbiga/olagliga/otrevliga/hotfulla kommentarer som jag får.

 • FredrichL

  Alltid svårt att få en säker uppfattning om hur många besökare man har och varifrån de kommer. Webserverns interna loggar visar ju bara en dundermassa trafik och inte så mycket hur många som är återkommande.

  Statcounter räknar ju bort en del, men samtidigt är det många som blockerar statcounter (tror jag iaf)

 • Anders_S

  Jag använder statistiken från Feedburner. Jag jämför den med statistiken från Blogflux och resultaten är nästan identiska. Jag jämför också med webbhotellet statistik och där är det lite annorlunda, men inte extremt annorlunda. Varifrån besöken/besökarna kommer är samma hos allihop.

 • jimpan

  Intressant att så många ändå hittar hit från min blogg! Mina besökssiffror brukar pendla mellan 100 och strax över 200, med rekord på knappt 400 (nu under sommaren blir det förstås lägre, och när jag inte uppdaterar ofta). En stor andel av dem tar sig alltså hit.

  Fast jag använder bara WordPress eget statistikverktyg (som dock är betydligt bättre än Bloggers, eller var det när jag hade min blogg där.) Jag får inte särskilt många besök från Twingly, vad jag kan se. Däremot en del härifrån din blogg.

 • Pingback: Google allt viktigare för min blogg | Svensson()

 • Pingback: Ett verktyg för oss som anser att vi har något att säga | Svensson()