Mer perspektiv på terrorism

Grotthögern som Esbati kallar dem, har svårt att skilja på person, organisation, politisk riktning och mycket annat i den verkliga världen. I deras egen värld är det enkelt. Det finns dom själva och en massa andra. De andra är ondskefulla och har fel. I allt. Antingen är de islamister med mål att mörda alla västerlänningar, eller så är de korkade vänsterextremister som urskuldar islamister och därför kommer att bli mördade själva. Själva är de ofelbara och har rätt i allt.

Fast de har uppenbart ingen humor och eventuellt en viss brist på förstånd misstänker jag. Svårt att tolka fakta och dra slutsatser har de helt klart.

Ali Esbati är på inget sätt hela vänstern. Han försvarar inte terrorism eller islamism. Hela vänstern har aldrig stött Sovjetkommunismen. Esbatis parti gjorde det en gång i tiden. Men som sagt, varken Ali eller hans parti är hela vänstern. Och vad som gjordes en gång måste väl vara utan betydelse nu. Sovjetkommunismen är ju tack och lov död. Om vi inte kan gå vidare måste vi ju konstatera att borgarna har större problem. De var väldigt länge positiva till Hitlers regim. Skulle det göra dem till nazister idag? Till diktaturkramare? Naturligvis inte. Samma resonemang måste ju gälla fär vänsterpartiet.

Nej, grotthögern visar ånyo sin brist på kunskap om vänstern. Sin brist på analysförmåga och sin brist på proportioner. Lite statistik:

Antal dödade i trafiken 1998 – 2007 (t.o.m maj 2007): 4871 (Källa: NTF)
Antal mördade de senaste 10 åren: 1000 (Källa: BRÅ)
Antal dödade i arbetsplatsolyckor 1997-2006: 504 (Källa: Arbetsmiljöverket)
Antal dödade i terroristdåd de senaste 10 åren: 0

Statistiken gäller Sverige, men jag är säker på att proportionerna är de samma i resten av Europa. Basala fakta. Men jag tvivlar på att grotthögern kan ta in detta. Vad är det vi borde lägga krutet på egentligen om vi vill rädda människor? Terroristbekämpning? Tror inte det.

Läs också: Borgare och terrorism, Frihetens verkliga fiender, Därför är USA det största hotet och problemet, Lite perspektiv på terrorism
Lektion om vänsterextremism för okunniga och om extremism
Bloggat: Esbati, Opassande,
Borgarmedia: SVD, EX,
Grotthögern: Johan Ingerö, Lilla Torg Liberalerna
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • Jorma

  ”Antal dödade i terroristdåd de senaste 10 åren: 0

  Statistiken gäller Sverige, men jag är säker på att proportionerna är de samma i resten av Europa.”

  Gäller detta även Nord-Irland, Spanien, Bosnien, England, Tyskland, Och en del andra länder på Balkan?

 • Anders_S

  Jorma:

  Ja det gäller alla uppräknade länderna. De senaste 10 åren. Krigen på Balkan (inklusive Bosnien) hör inte hemma i detta. Det är inte terrorism. Det är folkmord, massmord, krig.

  I Nordirland har inga större terrordåd skett sen 1998 så det gäller förmodligen även där. Men det är de enda av de uppräknade länderna som jag blir fundersam kring. Se min sammanställning av terrordåd i inlägget ”Lite perspektiv på terrorism”.

  Högerextremisters mord på invandrare i Tyskland hör inte hemma i detta heller. Det är inte terrorism.

 • Jorma

  Till en del håller jag med dej i dessa nämda länder. Men ser man till senaste händelserna i England och innan med för den delen…samt tåg attentatet i Spanien. Tysklands problem med högerextremistiska attentat är snudd på terrorismen som jag ser det. Otaliga mordbränder mot diverse Turkiska intressen som satts i system utav extremer tex. lite svårt det där med att definiera terrorism måste jag säja..