Problem med verkligheten?

Det verkar som den svenska överklassen och byråkratin har en begränsad fattningsförmåga. Man kan nog säga ett de har perceptionsstörningar. Frågan är om det finns en diagnos för detta, så vi kan få dem inspärrade på nån institution eller i alla fall få fram särskilda resurser för att hantera deras problem.

Det är inte konstigt att man funderar när man läser att migrationsöverdomstolen (full med överklass och byråkrati i form av domare) säger:

”Det råder inte inre väpnad konflikt i Irak”

Inte väpnad konflikt i Irak! Det måste föreligga störningar i de sinnen som hanterar verkligheten hos dessa domare. Eller hur kan man bli så blind? Folk dör varje dag i Irak på grund av USA:s krigföring, olika motståndsgruppers attacker eller terrordåd. Föreligger ingen konflikt. Helt otroligt korkat. Vad är det för fel med människorna som sitter i migrationsöverdomstolen?

Och vad är det för fel med tjänstemännen i byråkratin som säger så här (från DN):

Men varje dag kan man följa hur människor dör och lemlästas i Bagdad. Hur kan det då vara rätt att skicka dem tillbaka?

Mitt uppdrag är att följa lagen i ljuset av Migrationsöverdomstolens praxis.

Men är det inte stötande?

Jag har en personlig uppfattning men jag har att hålla mig till regelverket, sedan får andra instanser göra en bedömning om det var riktigt.

Man gör saker som uppenbart är fel, men säger att man inte har nåt ansvar. Utan det är Migrationsöverdomstolen som har ansvar. Nån annan. En domstol med uppenbar svårighet att förstå verkligheten. Och varifrån känner jag igen tjänstemannens sätt att resonera? Javisst ja, Nürnberg-rättegångarna.

Borgarmedia: DN, SVD, SVT
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • Olof

  Bra rutet!

 • Malicia

  Svenska överklassen? Jag tror inte att bristande förståelse för hur människor har det i Irak bara finns inom svensk överklass (och byråkrati). Man behöver nog inte leta länge för att hitta samma uppfattningar bland människor tillhörande medel- och arbetarklass.

 • Mike

  Migrationsverket anpassar sig till resten av världen och slutar att som enda land i världen lämna permanenta upphållstillstånd till alla som kommer från Irak.

  Skulle det vara fel?