Idiotlagstiftning

Är det inte istället dags att de stora företagen förändrar sitt sätt att sälja och tänka. Det är ju där det egentliga problemet finns. Inte hos allmänheten som laddar ner. Förändrar sig inte bolagen kommer de att dö sotdöden ändå. Alldeles oavsett ny propaganda mot nedladdning och fildelning. Alldeles oavsett ny korkad lagstiftning som inte fungerar i praktiken. Som inte kommer att leda nån vart. Mer än möjligtvis till minskat förtroende för lagarna. Resultatet av den nya föreslagna lagstiftningen kan alltså bli motsatsen till den tänkta. Mer förakt för lagstiftningen och mer nerladdning.

Den nya lagstiftningen kommer också att skapa en hel del andra problem, vilket Piratbyrån beskriver så här:

– Det kan hända att oskyldiga drabbas. Vi har sett hur det ser ut i andra länder med liknande lagar. Där skickar upphovsrättsorganisationer ut brev till dem som fildelat och säger att de ska stämmas på pengar. De skriver ”Nu ska vi stämma er och vi har bevis”. Många blir rädda och betalar utan att det blir en rättslig process.

Bloggat: Jinge, Beta Alfa, Webbsnack
Borgarmedia: DN1, SVD1, IDG1, SVD2, SVD3, AB
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements