Vilka regerar egentligen i bloggvärlden?

Slask- och skräpbloggar som klanen Schulmans, vilket DN tycks anse? Eller är DN-artiklarna bara en stor konspiration för att svartmåla bloggosfären som Kulturbloggen skriver.

Jag tror inte på Kulturbloggens konspirationsteori. Inte heller är det min uppfattning att Schulman-klanen (trots att de tillhör den svenska eliten genom arv) regerar bloggosfären. Det krävs mer än många besökare eller socialt arv för det. LOKE har gjort sin egen lista över vilka som regerar i bloggosfären och Jinge skriver insiktsfullt om det bristen på värde i ett prepubertalt klotterplank.

Använder man Knuffs eller Primelabs listor på mest länkade bloggar etc så framstår helt andra bloggar som viktigast, men inte mest besökta. Så frågan är hur viktigast och bäst egentligen ska bedömas. Är det inte så att bloggare som Blogge Bloggelito, Carl Bildt, Jinge, Magnus Tankar, PromeMorian och Esbati egentligen har större betydelse än lättviktare som Schulmans.

Men svaret är väl egentligen: Ingen regerar i bloggvärlden.

Bloggat: Motvallsbloggen, Opassande, En liten tant
Borgarmedia: DN, Resume
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements