Borgarna och övervakningen

Riksdagen har alltså beslutat att hemlighetsstämpla tsunamibanden. Motivationen är suspekt – att några få bitar har blivit offentliga och är tillgängliga är bara ett svepskäl för att kunna täcka över majoriteten. Samtidigt som rikets säkerhet är hotad av telefonkommunikation på regeringskansliet hotar inte övervakning av privatpersoner någons integritet. Samma sorts lagring av information. Hur går det ihop?

Det krävs knappast konspirationsteorier för att förstå att borgarna och högern ( och sossarnas agerande måste väl räknas dit ) gärna skyddar sina egna intressen samtidigt som de vill övervaka oss andra. Men bara de farliga, eller hur? Vi som inte har något att frukta behöver såklart inte oroa oss om att bli övervakade och få vår kommunikation lagrad. Ja, om vi inte råkar vara aktiva inom vänstern då, för oss råder det uppenbarligen en annan agenda.

Också bra bloggat: Jinge

Andra bloggar om: ,

Advertisements