Homofobisk skola anmäls

Andreasgymnasiet anmäls till Homo. Helt riktigt. Kan inte skolverket se till att även privatägda skolor följer läroplanen får man försöka åtgärda det hela på annat sätt. I väntan på att skolan i Sverige återkommunaliseras eller förstatligas. Så vi slipper skolor drivna av religiösa fundamentalister.

I andra sammanhang tar ju myndigheterna i med hårdhandskarna. så man undrar ju varför det inte kan ske inom skolväsendet också. Kanske beror det på ideologisk blockering. Privatskolor ska försvaras till varje pris. Eller?

Andra bloggar om: , , ,
——————————————————————
Jinge om Nato-bomber, Slutstadium om homofobi, Esbati om polisövergrepp, Hanna Löfqvist om samma sak

Advertisements
  • Farsan_Baloo

    Det här händer även inom den kommunala skolan kan jag lova. Självklart yttrar det sig mer extremt i kristna skolor men samma åsikter och värderingar ventileras i klassrummen i de där perfekta skolorna du vurmar för.

  • Anders_S

    Jag har aldrig sagt att fördomar inte förekommer i vanliga skolan. Självklart finns det där också. Men det är inte sanktionerat från ägare och skolledning som med de privata religiösa skolorna. Och det är en viktig skillnad.

    En perfekt skola vill vi väl alla ha? Jag tror inte det uppnås genom en offentligt ägd skola enbart. Det krävs mer för att föröska nå det målet (som väl är omöjligt att nå, eller hur?)