Moské – ja tack

Jag har skrivit en kommentar tidigare, men nu har både DN:s ledarsida och SVD kommenterat moskébygget. DN:s ledarartikel smutsas dock ner av en släng islamofobi i slutet av en annars okej ledare. Onödigt. Jinge kommenterar det hela och berör de band som nämns i DN-artikeln:

Bortsett från att DN direkt anklagar Justitiekanslern från att vara ”politiskt korrekt”, dvs. att han ljög om att det inte gick att bevisa att kassetterna var tillverkade i Sverige, så är inte det intressanta givetvis inte huruvida judar har ett större släktskap med apor och grisar än vi som inte har den religionen.

– Det intressanta blir istället vad det är för mekanik som gör att ledarskribenten måste skriva på det sättet. Är det inte tillåtet att skriva om Islam på Dagens Nyheters ledarsida utan att samtidigt ge religionen ifråga en bredsida och en misstroendeförklaring?

Jinge har dessutom ett annat inlägg där han låter två personer från engelska RESPECT komma till tals, Salma Yaqoob och George Galloway. Det parti Sverige som har kontakter med engelska RESPECT är Socialistiska Partiet. Det kanske kan vara intressant att veta i sammanhanget.

När det gäller moskébyggen så är jag för att all religiösa samfund ska få bygga helgedomar. Religionsfrihet kallas det. Men mot att samhällets medel ska finansiera religiös verksamhet.

Borgarmedia: DN,
Bloggat: Alliansfritt Sverige,
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements