Stor upprördhet över regeringsförslag

Mängder med människor har reagerat starkt på regeringen utspel om att man ska minska sjukskrivningarna genom att inte sjukskriva personer som är sjuka. Jinge skriver bra om detta på sin blogg, Regeringen Utbränd – Diskussion. Citat:

I vart fall så ska sjukskrivningstiden för utmattningssyndrom dras ner på ett ytterst drastiskt sätt. Detta har lett till massiva protester från människor över hela landet. Socialstyrelsen medger nämligen själva att de inte har några medicinska fakta att stödja ett sådant beslut på.

Det finns alltså ingen medicinsk forskning som kan motivera förslaget anser de som ställt förslaget. Det är följaktligen bara en politisk åtgärd riktad mot de som redan har det dåligt. Alliansregeringen, den mest hatade regeringen sen Hungersköld (statsminister under den svenska revolutionen 1917), gör allt för att gynna de rika på de fattigas bekostnad.

Borgarmedia: Dagen, EX, AB, Sydsvenskan, SVD, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5
Bloggat: LOKE, Jinge, Bloggaden, HBT-sossen, Hillevis(s), Ett hjärta rött, Alter Ego, KAS/Bloggarna
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • TOMMY RYDFELDT

  Man kanske skall försöka vara något sansad i debatten annars så finns det stor risk att själva sakfrågan inte får utrymme. Speciellt som din rubrik är fel. Det finns och är inget regeringsförslag och dessutom finns det inget förslag överhuvudtaget vilket jag redovisar nedan.

  Noterar att du inte refererar att det finns liberala röster som är kritiska till socialstyrelsen som Ann-Marie Ekström och undertecknad.

  För det är idéer från socialstyrelsen och inte regeringen. Ett fristående verk. Ursprungliga uppdraget kom från (s) regeringen 2005. Man skrev i uppdraget till socialstyrelsen:

  att utforma en mer kvalitetssäkrad, enhetlig och rättssäker sjukskrivningsprocess. Ett inslag i detta är att ta fram försäkringsmedicinska riktlinjer till stöd för läkare och tjänstemän vid Försäkringskassan.

  Så om du måste hata så får du faktiskt hata socialstyrelsen lite och hålla isär vad en myndighet gör och dessutom får du hata den f.d (s) regeringen lite också eftersom de gav det ursprungliga uppdraget.

  Sedan har tydligen socialstyrelsen strulat till det själva. Riktlinjerna skall inte börja gälla i oktober utan redovisas i oktober. Detta skriver man på sin hemsida. Så hur man kan gå ut och kommentera ett förslag som inte finns och som skall redovisas först i oktober är ju obegripligt. Om det inte var en försöksballong.

  Ovanligt dum sådan i så fall.

 • Anders_S

  Det du citerar är ju helt okej.

  Var har jag skrivit att jag hatar? Jag har skrivit att regeringen är hatad. Inte riktigt samma sak.

  Jag är införstådd med att det var den förra regeringen som tog intitiativ till utredningen och att det formellt inte finns ett regeringsförslag. Men med tanktr på på att ansvarig minister, Husmark-Pehrsson ställt sig bakom förlsaget får man nog anse att regringen står bakom det hela. Därav min tillspetsade rubrik. Huruvida den förra regeringen skulle ställt sig bakom det som Socialstyrlesen nu föreslagit vet vi inte, men jag tvivlar på det.

 • Anders_S

  Vidare, som du nog vet, Tommy, är jag mycket kritisk till den förra regeringen också. Knappast nån anhängare av den. Men ännu mindre vill jag ha den nuvarande regeringen.

 • TOMMY RYDFELDT

  Eftersom du skrev att regeringen var hatad så förutsatte jag att du var med bland dem som hatade. Kanske fel av mig. Du kanske gillar regeringen lite lagom?

 • Anders_S

  Jag ogillar regeringen så där lagom kan man nog säga.

  Jag hatar sällan, tycker det verkar onödigt. men efetr Götebrog 2001 kan man nog säga att jag hatade Jaldung. Det gick över allteftersom. Han bad ju till slut också om ursäkt för övergreppen på Schillerska.