Bekymmersamt

Sverigedemokraterna är fortfarande under 4%-spärren i opinionsundersökningarna. Men läskigt nära. Det är i högsta grad oroande. Även de konservativa kristdemokraterna ökar i den senaste opinionsmätningen från Sifo. Förhoppningsvis kommer de ändå att ramla ur riksdagen vid nästa val. I Svenska Dagbladet är man glada över opinionsundersökningen som visar en uppgång för regeringspartierna. Totalt sett behåller dock den samlade oppositionen, s, v och mp en betryggande majoritet i undersökningen.

Undersökningen är förmodligen gjord innan Kinnunen-affären och SD:s siffror kan nog påverkas av denna. Om det är en interna uppgörelse inom SD eller bland högerextremister så kommer deras siffror att falla som en sten. Det verkar ju dessutom vara det troliga scenariot i nuläget. Om det mot förmodan är en förvirrad vänsteranhängare som utfört överfallet kommer deras siffror att stiga i opinionsundersökningarna framöver.

Borgarmedia: SVD, AB
Andra bloggar om: , , ,

Advertisements
 • Erik Hellsborn

  Jag tror att Palme-mordet var en del av en intern uppgörelse inom Socialdemokraterna.

 • Forsberg

  Vad ska man säga? Som man bäddar får man ligga kanske? Så länge de etablerade partierna håller huvudet i sanden och fortsätter med en huvudlös invandringspolitik kommer Sd att öka. Jag trodde aldrig att skulle säga det men så är det.

  Sedan är det nog skribentens vaga förhoppning att attacken mot Kinnunen kom från deegna leden. Allt tyder på att det var sk. vänsteraktivister. Tyvärr.

 • Anders_S

  Jag har ingen aning om det var en intern uppgörelse bland högerextremister eller inte. Men jag vet att det inte var något som varit organiserat inom vänstern (Läs mina tidigare inlägg i frågan)

  För övrigt tvivlar jag på att den svenska arbetarklassen vill ha än mer av borgarregeringens politik. För det är en sån politik som SD står för. Mer till de rika. Mindre till de fattiga.

 • Forsberg

  Hur vet du det egentligen? Det händer väl ganska frekvent att AFA och andra har angripit Sd-möten och enskillda? I det aktuella fallet hade ju ett flertal hotelser polisanmälts.

  Det är hur som helst väldigt kontraproduktivt av vänstergrupperna att agera med sådana metoder. Det är bedrövligt att politiskt våld i sverige tillåts fortsätta med oförminskad styrka.

 • Anders_S

  Nej, det händer inte frekvent att AFA överfaller enskilda. Inte heller är våldet från vänstern i stort speciellt vanligt. Antalet överfall på SD-möten är faktiskt inte stort. Det är i själva verket så ovanligt med brott från vänsterns sida att man numera i statistiken över våld med hatmotiv och politiska brott inte ens redovisar brott som vänstern utför. (se BRÅ)

  Det vanligaste brottet från vänstersidan är skadegörelse. När det gäller grövre brott är det bara högerextremister som mördar och misshandelsfallen är extremt få med vänstergärningsmän. Se tidigare artiklar jag skrivit. /labels/Brott.html

  Om AFA organiserat något gör de ett pressmeddelande och lägger ut på sin hemsida. Så har inte skett. Dessutom brukar det komma upp på socialism.nu . Där tar man istället avstånd från överfallet på Kinnunens tjej. Kort sagt, det är inte så jättetroligt att vänstern gjort det.

 • Elling

  Kort sagt, det räcker att det bara är troligt.

 • Forsberg

  Jag vill gärna tro dig Anders men i dagarna har det givits exempel på Sd.are som har fått hotelser sprejade på dörren och yxor inslagna i densamma. Migrationsdomaren som utsattes för allvarliga hotelser från AFA är ett annat exempel. AFA lär dock inte ta på sig denna aktion eftersom den enormt negativa publicitet det skulle ge dem.

  Jag har kollat in socialism.nu och de allra flesta tycker att attacken var bra. De flertalet hoppas dock att AFA är oskylldiga och andra uppmanar AFA att förallt i världen inte ta på sig aktionen. Man är medvetna om den dåliga publiciteten.

  Socialism.nu är ett tillhåll för vänsterextrema som hyllar alla möjliga former av politiskt våld. Det är ingen referens jag skulle skryta med.

 • Slutstadium

  Forsberg: Migrationsdomaren får skylla sig själv. De flesta jag känner har inget till övers för rasisterna i Sverigedemokraterna. Ingen går med i Sverigedemokraterna på grund av att en högt uppsatt rasisthingst fick sin fru (också hon aktiv i partiet) bakbunden. Det är ingen bedrift jag skulle skryta med.

  ”Gå med oss och få din fru kidnappad”

  Dessutom är jag övertygad om att det var dem själva som gjorde det, bara för att få publicitet.

  Och socialism.nu är inte detsamma som AFA:s internforum (om de nu har något). Socialism.nu är ett vänsterforum där även partier/partimedlemmar till (allt i från) v, sp, kp.

  AFA gör ingenting för ”publiciteten”. De gör saker som ingen annan fraktion av vänstern skulle våga, (därmed inte sagt att det är ”bra” aktioner de gör).

  Sluta vara så cynisk, lägg ned kvällstidningen och ta dig bort från isen, din dåre. Betyder verkligheten ingenting för dig?

 • Forsberg

  Slutstadium: Så migrationsdomaren får skylla sig själv??! Du låter som en förhärdad brottsling som vill hämnas på rättssystemet! Det är pga. sådana som dig som man ibland skäms att säga att man ligger till vänster i politiken.

  Ditt resonemang haltar då du förnöjt konstaterar att ingen törs gå med i Sd på grund av en partimedlem fick sin flickvän bakbunden, att det är ingen bedrift att skryta med, sedan säger du att dom själva gjorde det för att få publicitet. Logiken tack?

  På socialism.nu skryter man om sitt politiska våld och man sympatiserar med allahanda vålds och terrorhandlingar mot meningsmotståndare. Man förorda en form av terrorism. Socialism.nu är ett stort träsk bestående av självförhärligande våldverkare.

  Använd ordets makt. Bemöt argument med bättre argument. Kan ni inte det så kanske ni borde lägga ner och överlåta detta med politik till andra istället.

 • Anders_S

  Bar för att klargöra något. Jag anser att attenattet mot domarens hus i Göteborg var felaktigt. Jag menar att man alltid måste sträva mot massaktioner. Att få med fler människor i kampen. Aktioner av den typen som ägde rum mot domarens hus motverkar det syftet.

  Dessutom anser jag att Forsberg har fel om socialism.nu . Det finns mängder med olika människor där. En del är sådan som Forsberg säger. En del är som jag, jag har varit aktiv debattör på socialism.nu till och från i många år. De flesta som skriver våldsförhärligande etc är unga, tonåringar. Jag har hos många noterat att de blir lite mindre våldsförhärligande med åren.

  Debatten som socialism.nu får förhoppningsvis fortsätta i ett annat forum än detta.

 • garwik

  Vänserfacism av den typ AFA står för eller ”vanlig” fascism som SD står för kan väl gå på ett ut. Demikratins dilemma: så länge SD är tillåtet som parti och så länge deras budskap lockar väljare så lär ni få stå ut med dem. För övrigt anser jag att AFA är ena ynkryggar som maskerar sig i stället för att stå för sin fascism.

  På sätt och vis skönt att befinna sig 5¬? timmars flygresa från eländet.

 • Slutstadium

  Forsberg: Äh, det var kanske att ta i, men att du ens yttrar en mening till försvar för verket är skamligt. Har du den minsta koll om deras ageranden den sista tiden?

  Jag antar att du passerat femtio år, är det så trögt att tänka verkligen? Det är sverigedemokraterna du ska fråga efter din logik. De är klart att det som skett inte gynnar dem på något sätt, och allt tjafs att det skulle vara AFA eller någon annan extremfraktion av vänstern är bara löjligt, trångsynt. Du har inga belägg för ett sådant påstående.

  Ditt resonemang om socialism.nu är helt uppåt väggarna. Svensson ger dig en tillrättavisning.

  Nä, du har rätt, det känns lustigt. Sluta kalla dig ”vänster”. Jag skäms över dig.