SVD:s ledarredaktion överhettad?

Det verkar som om sommarens sena värme svårt inkräktat på den mentala kapaciteten hos SVD:s ledarsskribenter. Först skrev Elise Claeson ett grymt förvirrat inlägg om kärnfamiljens förträfflighet, utan att kunna bevisa nånting. Lösa antaganden och taskig logik dominerar hennes inlägg från början till slut.

Därefter kommenterar ledarbloggen vänsterns reaktioner på Skytte med att vi inte läst ordentligt. Jag tror nog vi har gjort det. Och i motsats till Göran Skytte och SVD:s ledarskribent PJ Anders Linder förstår vi att högkonjunkturen inte har något med regeringens politik att göra. Den hade vi fått oavsett politik. Men regeringens politik har negativa konsekvenser för arbetare och fattiga. Högkonjunkturen motverkar dessa konsekvenser ännu. Men när nästa lågkonjunktur kommer så kommer vi att få se följderna av högeralliansens arbetarfientliga politik. Av deras politik riktad mot de allra sämst ställda.

Att folk i Sverige inte gillar borgarregeringen beror inte på dålig kommunikation från regeringen som Skytte och SVD:s ledarskkribent tror. Det beror på regeringens politik som är fientligt mot stora delar av det svenska folket. Detta genomskådar Sveriges arbetare och fattiga, trots högkonjunkturens mildrande verkningar. Det är förklaringen. Inte Skyttes ller PJ Anders Linders mumbo-jumbo.

Borgarmedia: AB,
Bloggat: Röda Raketer, Sjölander
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • TOMMY RYDFELDT

  Visst är det roligare med en regering som har tur? Och med så mycket. Arbetslösheten sjunker kraftigt, ekonomin går bra och människor får reallöner.

  Han är en riktig Tur-Anders Herr Borg.

  Och så gillar folk Reinfeldt mer än Sahlin. 47-34 i % enligt Politikerbloggen som citerar en SIFO undersökning. Kanske också tur?

  Fast vi kunde kanske kräva att de hade bättre tur med vädret.

 • Anders_S

  Anders Borg är en riktig turgubbe. Helt klart. Helt klart också regeringens mest kompetente minister. Och han har ju lagt ett förslag som jag gillar. Nedskärning av försvaret.

  Jag skulle utan att fundera pricka för Reinfeldt i en sån undersökning. Han har personligen en klart mer sympatisk framtoning än Sahlin. Politiskt är dom anhängare av ungefär samma politik, så det är inte avgörande för min del. Med sossarna vid rodret kommer dock nedskärningarna att gå långsammare, vilket är att föredra. Av två onda ting….

  Och människor har väl alltid haft reallöner. I alla fall har jag aldrig hört talas om virtuella löner;-)

 • TOMMY RYDFELDT

  Ökade reallöner. Ordet öka ville inte med. Men det har vi inte alltid haft.