Vilka höga aborttal?

Snacket om höga aborttal från kristna sekterister är bara skitsnack. Det finns ingen anledning till att antalet aborter måste minska. Det är förmodligen ingen skada skedd om så sker, men heller inget problem om det inte sker. Aborttalen i Sverige är nämligen inte speciellt höga.

Jag kan inte förstå argumenten för att aborttalen skulle vara ett problem, Aborter, varför ska de minskas? och inte heller Syrran förstår problemet Men fatta: Höga aborttal är inte ett problem

Mer i kristen borgarmedia: Dagen1, Dagen2, Dagen3

Tips från: Tommy Rydfeldt och Knuff.se
Andra bloggar om: , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Vilka höga aborttal?”

  1. Artikeln du länkar till propagerar ju för något som inte är så vanligt inom kristna kretsar- preventivmedel. Och som alternativ till avhållsamhet så är det ju en utmärkt idé.
    Känns skönt att man även på Dagens redaktion kan släppa igenom en sådan åsikt.

  2. Javisst. En av de andra Dagen-artiklarna jag länkar till hävdar att aborttalen inte är nåt större problem och inte är så höga.

  3. Det föraktfulla uropet ”vadå höga aborttal” är sanslöst. Det stinker förakt inte bara för de ofödda barnens värde, utan också för alla kvinnor som ofta tvingas utföra en abort som kan få konsekvenser för dem under mycket lång tid. I flera andra länder. t.ex. Norge har man lyckats sänka aborttalen och det kan göras i Sverige också. Abort är faktiskt ett så jobbigt alternativ att det måste finnas bättre – åtminstone i många fler fall. Sverige har väldigt höga aborttal, som dessutom varit resitenta mot många förebyggande insatser. Vi behöver få tänka nytt och friare och inte sitta fast i idén att allt är optimalt. det är de inte för många kvinnor som tvingats välja att göra abort.

Kommentarer är stängda.