Arbetarfientliga Wanja Lundby-Wedin

Först uttalar hon sig till förmån för de svenska arbetsgivarna när det gäller strejker. Nu säger hon att folk lämnar LO för att de fått det för bra. I alla fall om vi ska tro SVD.

Hon verkar ha en synnerligen begränsad analysförmåga. De som lämnar facket är kanske inte de som fått det bättre, vilket ju faktiskt gäller många av de arbetare som har arbete. Något som främst är högkonjunkturens och bra fackliga avtals förtjänst. Inte borgarregeringens.

Det är väl snarare så att de som lämnar facket är de som fått det sämre. Dvs arbetare som är sjuka, som är arbetslösa osv. Det är väl de allra svagaste som lämnat facket om jag förstått det hela rätt. Orsaken är att de svagaste har fått det sämre. Något som alliansregeringen bär skulden för.

Genom att uttala sig som hon gör spelar Lundby-Wedin arbetsgivarna och borgarregeringen i händerna. Bedrövligt och arbetarfientligt.

Läs mer: Vill LO vingklippa facket?,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements