Är brunsvart centerns färg?

Ingen aning, men jag vet att partiet har gamla anor från 30-talet när det gäller främlingsfientlighet och extremkonservatism. Och vi har väl inte glömt att rasisten Sjöbo-Olle var centerpartist innan han startade eget. Så nog finns där en brun ådra alltid.

Man funderar ju dessutom på om inte denna brunsvarta ådra blivit lite tydligare i det moderna centerpartiet Mauderaterna. Fast nu är det väl inte så mycket rasism och den bruna färgen som sätter sina spår utan den där andra färgen, Mussolinisvart. Som slår igenom lite grann och visar sig i centerpartiets och CUF enorma fackföreningsfientlighet och förakt för arbetare.

Fast det kanske bara är en synvilla. En sak är emellertid säker, grönt är inte centerns färg.

Borgarmedia: Sydsvenskan, SVD,
Bloggat: Esbati, Alliansfritt Sverige1, Alliansfritt Sverige2
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements