Rojalismen som dokusåpa

I en debattartikel i DN målas en ny sorts rojalism ut. En rojalism baserad på kvinnors tyckande och stöd för kungahus. En rojalism baserad på kändisskap och individualism. Där ockultism och nyreligiösa attityder ökar stödet för kungahusen istället för tvärsom.

Artikelns författare Carl-Erik Grimstad menar att det vi ser är utvecklingen av den postmoderna monarkin där de enskilda individerna och deras strävan att bli kända för att vara kända är den huvudsakliga ingrediensen.

Jag tvivlar inte på att Grimstad har rätt i sin analys av den postmoderna monarkin. Med dess ibland kvarlevande feodala inslag av äktenskap för maktens skull etc. Med fokuseringen på kändisskap och individ.

Då kan jag heller inte förstå varför vi med skattemedel ska finansiera några människors vilja att vara dokusåpakändisar i verkligheten så att säga. Låt dem finansiera sin dokusåpa-karriär själva. Avskaffa monarkin.

Andra bloggar om: , , , , , ,
——————————————————————————-
Övrigt som finns att läsa i bloggosfären av intresse är bl.a. Esbati och Jinge om kommunisthets, Approximation om klyftan mellan fattiga och rika, Motvallsbloggen om Stureplansprofilerna och Eva Lundgren och Erik Svensson om historien Rothstein-Lundgren

Advertisements