Moses som rondellhund

Efter närmare studier av Lars Vilks teckningar har jag nu kommit fram till att vi alla missuppfattat vem det föreställer. I själva verket handlar det om Moses. Muslimerna uttrycker ju sitt missnöjae med vad de menar är en islamofobisk teckning. De har ju enligt mina studier helt fel i detta antagande och frågan är när de kommer att inse detta. Eller har de redan förstått och uttrycker nu sitt missnöje med att antisemitiska teckningar får publiceras i svenska media?

Jag kontaktade också en representant för den judiska församlingen i Askersund, Marek Edelman, och frågade om hans syn på hela affären med Moseshunden. Publiceringen i Nerikes Allehanda är en skymf mot alla judar i hela världen och mot staten Israel i synnerhet menade han. Och lade till: – Jag förväntar mig att Israels ambassadör reser till Örebro och förstör tidningens tryckpressar.

Strax efter detta samtal blev jag också kontaktad av en representant för Kumlabunkerns kristna massmördare (KBKM) som hävdade att alla puckon till journalister, politiker, invandrare, lata medelklasssvin och hedningar hade fattat helt fel. Bilden föreställde i själva verket Jesus som rondellhund och det var för jävligt. Och i sann selotisk anda hade KBKM nu lagt ut ett kontrakt på Lars Vilks till sin hangaroundklubb i Höganäs, Skånes nationalistkyrkas demokratiska mc-klubb (förkortas enligt uppgift SD). De har stor vana vid att kidnappa, binda och hota folk hävdade talesmannen också.

Frågorna är många. Vad kommer Israels ambassadör att göra? Hur ser Fredrik Reinfeldt på den nya utvecklingen av ärendet? Och hur ska det går för Vilks? Vilken profet föreställer egentligen rondellhunden? Moses? Jesus? Muhammed? Och vilken religion har tolkat bildens innehåll korrekt?

Och hur kommer det att gå när alla tre religionerna ordnar varsin demonstration? Kommer det att vara lugnt eller måste vi kalla in polisstyrkor av Salem-mått?

Islamofobisk, antisemitisk och hädisk media (kort sagt kättarmedia): SVD, EX
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Moses som rondellhund”

Kommentarer inaktiverade.