Censurivrande kristdemokrater

Jag är inte speciellt förvånad när kristdemokraterna visar vara förespråkare för censur. I de kristdemokratiska nyliberala/nykonservativa kretsarna har det alltid funnits en vurm för att den enda ”rätta sanningen” är det enda som ska få komma fram. Samma inställning återfinns inom socialdemokratin med sin nyliberala inställning till politik och inom resten av de borgerliga partierna.

Det avspeglar sig i sådant som bildande av statliga institut för att korrekt berätta historien (det känns onekligen lite bekant – från stalinismens Sovjet). Nu blir det också tydligt när regeringen ska hindras från att läsa politiskt och på annat sätt inkorrekta webbsidor. Dessutom har samma politiska partier och personer mage att anklaga den svenska vänstern för att vilja inskränka yttrandefriheten och demokratin.

De som i praktiken vill inskränka demokratin försöker alltså skylla på andra. Ohederligt, nyliberalt och borgerligt är vad det är. Undrar hur MUF ser på alliansregeringens många censuringrepp och statliga historieskrivning. De vill ju göra sprit och hembränning fri och i förlängningen antar jag att de också vill hampodling, haschtillverkning, opium-utvinning och herointillverkning. Och varför ska vi inte få göra hemkört amfetamin? Det är ju både enkelt och uppiggande. Men det går inte riktigt ihop med att regeringen inte ska få läsa hemsidor som talar om hur man gör.

Borgarmedia: EX
Bloggat: Jinge, Promemorian, Alliansfritt Sverige
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Tobias

    KD nyliberala?

    KD är lika lite liberala som Vänsterpartiet.