Terrorism

Danmark: 8 gripna, inga döda, inga skadade
Pakistan: 25 döda, 66 skadade

Det är en skillnad. Terrorism slår hårdast i fattiga länder. I själva verket är det där den finns i nån större utsträckning. Här hemma är den minimal, för att inte säga obefintlig. Terrorismen i Pakistan och den som de gripna i Danmark eventuellt skulle ägna sig åt närs av samma sak.

Den får näring och inspiration av inbillade eller verkliga övergrepp från västvärlden mot fattiga länder, ofta muslimska länder. Det är västvärldens ockupation av Afghanistan och Irak, Israels övergrepp mot palestinier som fungerar som bränsle för diverse fundamentalistiska idéer och diverse vansinnesdåd i främst den muslimska världen.

För att verkligen få bukt med fundamentalisters terrorism och på samma gång underlätta livet för miljoner muslimer krävs att västvärlden upphör med krigföringen i Irak och Afghanistan, krävs att stödet till Israel upphör. Sker inte det upphör inte terrorismen utan den kan hela tiden hitta ny näring i nya övergrepp.

Inte heller kan vi egentligen skydda oss. Inte om vi vill bevara ett öppet och demokratiskt samhälle. Inte heller hjälper det inte med en massa nya repressiva lagar som inskränker yttrandefrihet och demokrati samt inkräktar på den personliga integriteten. Precis som övervakning inte kan förhindra brott, kan inte heller extrem övervakning förhindra terrorism. Javisst kan man säkert gripa några, men inte alla. Så övervakning och hårdare samhälle hjälper inte.

Vil vi i väst hjälpa de som är mest utsatta för terrorism, dvs befolkningen i fattiga länder måste vi minska klyftorna i världen, vi måste sluta sälja vapen och ockupera. Sluta tortera och fängsla olagligt. Sluta bomba och störta regeringar som vi just nu inte gillar.

Jag säger vi i väst, men egentligen handlar det om våra regeringar. Det handlar om USA och George Bush, det handlar om Danmark och deras högerregering, det handlar om Sverige och vår borgarregering. Det handlar om det odemokratiska EU. Osv. De måste alla ändra politik.

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3
Bloggat: Jinge
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • islamfakta

  ”För att verkligen få bukt med fundamentalisters terrorism och på samma gång underlätta livet för miljoner muslimer krävs att västvärlden upphör med krigföringen i Irak och Afghanistan, krävs att stödet till Israel upphör. Sker inte det upphör inte terrorismen utan den kan hela tiden hitta ny näring i nya övergrepp.”

  Så vi kan inte ha en självständig utrikespolitik utan ska rätta oss efter vad terroristerna vill att vi ska göra? Det är väl ändå svenska folket som avgör om vi ska ha exportavtal med Israel eller inte?

 • Anders_S

  Varför ska vi rätta oss efter vad USa och Israel vill?

  Varför inte ha en självständig utrikespolitik och ta avstånd från israels förtryck av palestinier?

  Och ingenstans säger jag att vi ska rätta oss efter någar terrorister. Utan bara att man måste undanröja orskerna till terrorismen för att kunna bekämpa den. Stöd till apartheidlandet Israel är en sån orsak.

 • islamfakta

  ”Varför ska vi rätta oss efter vad USa och Israel vill?”

  Inge tvingar oss, det är den demokratiskt valda svenska regeringen som styr vår utrikespolitik.

  ”Varför inte ha en självständig utrikespolitik och ta avstånd från israels förtryck av palestinier?”

  om en majoritet av svenksa folket röstar fram partier som vill detta så blir det så

  ”Och ingenstans säger jag att vi ska rätta oss efter någar terrorister. Utan bara att man måste undanröja orskerna till terrorismen för att kunna bekämpa den.”

  Så stöd till Israel är orsaken till terrorism? Stödjer Irak (det land som är värst drabbat av terrorism) Israel? Saudi arabien? Egypten? Thailand? Indien? Bangladesh? Alla dessa länder är drabbade av terrorism, men de utmärker sig knappast för sitt stöd för terrorism

 • Folkomrostning Nu!

  Terroristna maste svaltas ut, man maste stoppa ekonomiskt bidrag och vapen leveranser till dom. Ja vi har nog stoppat vapen leveranser, men de som fortsatter ge stod maste upphora med det. Kina skickar vapen i Taliban och de palestinska terroristerna mfl. Sverige skickar pengar till Palestinierna, det maste upphora. De maste tvingas arbeta, exportera och bedriva handel med andra lander, som resten av den fredliga varlden annars kan dom fortsatt med terror med fortsatta bidrag. Det som skapar terror ar inte danmarks utrikspolitik, de som greps sada att det var de komiska teckningarna. De som blir terrorister ar de som finns langst ner i samhallet, de har inget hopp, inget kunnande, sjalvmord kanslor, lag begavning och latta att hjarntvatta. Det ar de frivilliga forlorarna ifran olika lander som rekryteras som sjalvmordsbombare. Orsaken som de mindre intelligenta blir itutade kan vara vad som helst, forolampning, hamnd, pahittade orsaker. Varfor sprangdes brollopsfesten i Amman, Jordanien i smabitar? Oftast finns det ingen riktig anledning, men manga frivilliga. Det maste man inse om terrorister, det finns ingen anledning att andra pa ens utrikespolitik, det har inget med saken att gora.

 • Pingback: Svensken, islam, integration och rondellhundar | Svensson()