Underligheter kring Odenbergs avgång

Fick han i själva verket sparken? Enligt uppgifter på Politikerbloggen kan det vara så. han ska ha gjort saker som har riskerat rikets säkerhet och Säpo har slagit larm till Fredrik Reinfeldt.

Frågan är vad det handlar om? Besökt ryska prostituerade? Nåt i stil med Geijer-affären i så fall? Umgåtts med skumma högerextremister? I samband med tjänsteresor? Låter konstigt?

Å andra sidan ska man vara försiktig med avslöjanden från Niklas Svensson. Han är ju inte direkt känd som Sveriges ärligaste journalist. Så det kanske bara är en anka.

Den nye försvarsministern Sten Tolgfors ser ut att var ett uppköp sett ur min synpunkt. Han vapenvägrade när han skulle göra lumpen så han är säkert bra när det gäller att spara på försvaret. Fast frågan är om det går hem i försvarsledningen? Kan man ha en försvarsminister som ÖB kanske inte har förtroende för?

Borgarmedia: SVT1, SVD1, Sydsvenskan, SVT2, AB, DN
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  • Migrapolis

    Vem vill samarbeta med en statsminister som sitter i knät på islamister, det är frågan.

  • Seppo Isotalo

    Odenberg talade klarspråk om svenska trupper Afghanistan och om FRA-avslyssning. Detta minskar stödet för Moderaterna. Media gillar inte avlyssning. Därför fick han gå