Regeringen satsar på klimatet?

I regeringens buget ska ytterligare miljoner satsas på att medverka till en minskning av växthusgaser. Det vill man bland annat göra genom att satsa på biobränslen i form av etanol från Brasilien.

Något som kritiserats hårt av miljörörelsen i Sverige, främst Miljöförbundet Jordens Vänner. Balnd annat då man menar att det inte är ett miljövänligt sätt att försöka nå klimatmålen. Kanske inte ens positivt för klimatet.

Enligt regeringen är också näringslivet viktigt när det gäller att satsa på ett förbättrat klimat. Personligen är jag dock mycket tveksam till att man kan lita på privatföretag i såna här sammanhang. Deras syfte är ju i första hand att tjäna så mycklet pengar som möjligt. Innebär det att det är lönsammare att skita ner och släppa ut. Ja då gör man det.

Jag förstår inte heller hur regeringen tänker få ihop hela sin miljöpolitik då man i andra änden tänker skära ner på naturvårdsanslagen. Allt tyder alltså på att alliansregeringens miljöpolitik är en försämring av den politik som bedrivits i Sverige tidigare.

Läs mer hos MJV om Klimatkonferens, Mat eller bränsle, Mötesturné om klimatet

Andra bloggar om: , , , , , , , ,
————————————————————————-
Lite sånt som andra bloggar om: Alliansfritt Sverige om Jan Björklund och feminism, Anna- Lena Lodenius om en bok som jag misstänker att jag inte gillar och Trotten om Ketchupkapitalister.

Advertisements