Per Gudmundsons okunnighet

Det börjar nästan bli lite fascinerande att följa Per Gudmundsons olika kommunisthetsartiklar. Uppenbarligen saknar han all form av kunskap om vänstern i Sverige. Han klumpar ihop rörelser som Socialistiska Partiet (SP) med stalinister som Kommunistiska Partiet.

Han är totalt okunnig om att SP tillhör en internationell organsiation med parlamentariker i en mängd länder, som suttit i regeringen i ett av världen största länder. Att organisationen är anhängare av flerpartisystem osv. Att många av organisationens medlemmar i Sverige sitter på olika fackliga poster. Viktigaste vänstergruppen i Frankrike. Inte direkt nån sekt alltså. Om det vet han inget eller så försöker han bara i sin antikommunistiska renlevnadsiver att låtsas som han inte vet.

Och jag förstår inte riktigt vad det är för fel med att olika typer av vänsterorganisationer demonstrerar mot borgarregeringen. Och jag förstår inte heller att organisationer som är upenbart demokratiska, som Socialistiska Partiet och Vänsterpartiet ska beskrivas som odemokratiska. Inte heller förstår jag vad det är för fel med att organisationer som är emot borgarregeringens nedskärningar samarbetar. Och kanske är det så att arbetare i Sverige tycker att det som herr Gudmundson kallar ”tokvänstern” i själva verket har mer rätt än alliansregeringen. Att vänstern värnar arbetarklassen och de fattiga bättre. Så varför skulle man då inte samarbeta?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements