Hotet mot yttrandefriheten

Det kommer inte från fundamentalistiska muslimer som hotar. (även om sånt är mycket obehagligt) Det kommer inte från den lätt islamofobiske ( i alla fall verkar det så när man läser hans blogg) Lars Vilks. Det kommer inte från de i Sverige helt obefintliga terroristerna.

Nej de stora hoten mot yttrandefriheten kommer från regeringen och deras förslag om FRA och ökad övervakning av den svenska befolkningen. Det kommer från EU som vill förändra den svenska lagstiftningen och bestämma vilka ord vi får använda. Det kommer från såna som Per Gudmundson som vill bestämma om vilka som får skriva om vad och om vilka som ska få demonstrera om vad.

En som bloggar bra om hoten mot yttrandefriheten är Ali Esbati, Fatwa om yttrandefrihet. Syrran nämner problemet med FRA. Som också nämner ett annat problem när man utnyttjar sin lagstadgade yttrandefrihet i ett borgerligt kapitalistiskt samhälle. Att man kan förlora jobbet, eller inte alls få nåt jobb.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Hotet mot yttrandefriheten”

  1. Jg har tagit bort en irrelevant kommentar från en organisation (Muslimer mot Sharia) och ett långt, till stora delar islamofobiskt, inlägg från en person med initialerna TC.

Kommentarer inaktiverade.