Vem tjänar mest på splittring i Libanon?

Ja, inte är det Syrien. Det är snarare det land som har till vana att angripa Libanon som tjänar mest på splittringen i landet. De som har störst intresse av att Libanon fortsätter vara ett land i oordning är de som absolut inte vill att Hizbollah ska komma till makten. Ja det vill ju inte jag eller andra vänsterkrafter heller, men vi har ju inte så mycket att säga till om i frågan när de stora elefanterna börjar dansa.

Förra gången vi hade ett bombdåd mot en libanesisk politiker så ledde det till att Syrien tvingades ut ur landet. Den gången skylldes det på Syrien, vilket för mig är oförståeligt. Syrien var ju det land som förlorade mest på dödandet den gången.

Men tjänade på det hela gjorde Israel och USA. En förutsättning för att Israel skulle kunna invadera, för att försöka straffa Hizbollah, var ju att de syriska trupperna försvunnit från Libanon.

Denna gång kommer bombdådet precis när Israel bestämt att man ska svälta och törsta ut palestinierna i Gaza. Tillfällighet?

Det finns tre länders underättelsetjänster (egentligen fler, men de andra är nog inte så intressanta i sammanhanget) som skulle kunna klara av det bombdåd som utfördes i Beirrut. Nämligen Israel, USA och Syrien.

Jag vet vilket av de länderna som tjänar mest på oro och splittring i Libanon. Jag vet vilket land som nyligen bombade ett annat grannland (förutom att man ständigt bombar och terroriserar Palestina då).

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anders_S

    Avvisade ett inlägg av någon som kallade sig Andreas. Innehöll islamofobiska inslag och personangrepp. Anderas, följ kommentarsreglerna nästa gång så kan du framföra din åsikt om vilka som ligger bakom bombdådet.

  • Anders_S

    Min kommentar orsakade ett hysteriskt anfall hos Andreas som skrev ett nytt personangrepp.

  • dengamlepåberget

    Jag tror att du är helt rätt ute.När jag arbetade som lärare,försökte jag få mina elever att alltid ställa sig frågan Cui Bono? det här liksom andra bombdåd i Libanon luktar Mossad lång väg!