Högerextremismen

Högerextrema har mångdubbelt större brottslighet än vänstern. De begår flera mord varje år. Vänstern har inte begått ett enda sen 1905. Det värsta terrordådet som genomförts i Sverige begicks av högerextremister med kopplingar till polis och militär. Högerextremister är ofta unga män. Våldsamhet och våld är ofta en del av kulturen.

De som oftast mördas av högerextremister är homosexuella män. Andra som mördats och överfallits av högerextremister är vänsteraktivister och poliser.

Ett högerextremt parti är Sverigedemokraterna. De lockar huvudsakligen män, skriver DN. Män som vill ha en gammaldags politik. Där kvinnorna är underordnade männen. Där arbetarklassen är underordnad borgarklassen. Ett samhälle som få av oss vill ha. Dessutom är det ett parti som är fullt med folk som är brottsliga. Fullt med folk som inte klarar av att sköta sina uppdrag.

SD:s nazistiska syskon inom extremhögern är allt som oftast inblandade i våldsamma överfall på vänsterfolk och på poliser (jmfr polismorden i Malexander). Samma nazister som enligt artikeln i DN kom i bråk med polisen i Vimmerby överföll för ett par år sen en av Socialistiska Partiets studiecirklar.

Som helhet är de högerextrema grupperna alltså inriktade på en mycket gammaldags familjepolitik. Man försvarar det kapitalistiska systemet och vill föra en högerpolitik som är värre än borgarregeringens. De rika ska få ännu mer och de fattiga ännu mindre. Man är främlingsfientliga och rasistiska. Dessuom våldsammare och mer kriminella än vad medlemmarna i andra politiska partier är.

Borgarmedia: DN1, SVD,
Bloggat: Kaj Raving, Annica Tiger, Jinge, Claes Krantz, Slutstadium
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jorma

  Du nu får du fanimej lägga ner ditt skitsnack om SD. Ska du debattera så gör detta med fakta och källhänvisningar samt sanningar. Jag känner personligen Eva Finne¬¥som var åklagare i Malexandermorden, jag kände även polisen som blev mördad samt jag har stor kännedom om nazzesvinen i både Hultan och Vimmerby. Och vad jag vet så hatar dessa allt vad SD heter och står för! När det gäller Malexandermorden så hade dessa idioter inget med SD att göra. Ändra inlägget och håll dej till sanningen Svensson eller så kommer jag personligen ta kontakt med ovannämda åklagare samt polisanmäla ditt inlägg innan dagen är slut!

 • Anders_S

  Läs ordentligt Jorma. Ingenstans har jag skrivit att Sverigedemokrater mördat folk. Huruvida SD och nazistiska sekter står nära varandra har vi olika uppfattning om. Jag anser att de står nära varandra.

 • Weine Berg

  Läste just ditt inlägg om SD. Som f.d. medlem i SD och f.d. redaktör för deras medlemstidning SD-Bulletinen kan jag på rak arm säga att jag aldrig hittat stöd för två av dina påståenden.

  1. Dels att SD vill att kvinnan ska underordna sig mannen. Detta har jag aldrig hört någon i partiet förespråka, vare sig i informella diskussioner eller i interna debatter. Den genomgående inställningen i partiet är att mannen och kvinnan är jämlika och olika.

  2. Det andra påståendet är att borgarklassen ska vara överordnat arbetarklassen. Jag har aldig hört någon propagera för detta. Tvärtom så tillhör många SD-medlemmar det du kallar arbetarklassen. Däremot finns det olika åsikter i partiet om huruvida man ska bedriva en ekonomisk höger- eller vänsterpolitik. De som förespråkar högerpolitik hittas rätt ofta i partitoppen och de som är mer vänster hittas oftare bland gräsrötterna.

 • Staffan V

  Och man kan undra varför den övriga högern inte tagit avstånd från dessa våldsdåd.

 • Z

  Det enda Anders S skriver är vad han anser ligga bakom kulisserna eller vad den egentliga sanningen är. Att t.ex propagera för att män och kvinnor är olika och därmed försvara den rådande könsmaktsordningen är samma sak som att anse att kvinnor är underlägsna männen. I våra ögon är det samma brott.

  Angående synen på borgare så får man väl anta att partiets högre maktskikt får stå för partiets väljare, det är ändå tanken med ett parti som man röstar på. Dessa är borgare och argumenterar på ett starkt högervridet sätt. Dvs, vill överordna borgarna resten av befolkningen. Inga sakfel därmed.

 • Patrik

  Jag förstår delvis upprördheten, men ordbajsare som denne ”Svensson” kommer alltid att finnas.

  Hade det gått att polisanmäla dumhet och ogrundade påståenden, så hade han givetvis fått livstid direkt. Det går dock inte idag och kommer inte gå i ett framtida sd-styrt Sverige heller.

  Jag tror han kommer klara sig sålänge han avhåller sig från personangrepp och sålänge politisk tillhörighet inte likställs med religiös tillhörighet i HMF-lagen.

 • Jimmy S. Windeskog

  ”Det enda Anders S skriver är vad han anser ligga bakom kulisserna eller vad den egentliga sanningen är. Att t.ex propagera för att män och kvinnor är olika och därmed försvara den rådande könsmaktsordningen är samma sak som att anse att kvinnor är underlägsna männen. I våra ögon är det samma brott.”

  Så att se biologiska skillnader mellan män och kvinnor är inte fakta utan ett ”brott” i era ögon?

  Vad är ett rimligt straff då (attacker från vänsterextremister oräknat, jag leker med om ni skulle få stifta en sådan lag i en demokratisk samling).

 • Z

  Könsdiskriminering är faktiskt ett brott i Sverige, och mycket av det som försvaras som ”Skillnader mellan män och kvinnor” är i min mening diskriminering. Självklart menade jag inte att peka på biologiska skillnader som ett brott, men i förlängningen så blir handlingar som stärker ett patriarkat där kvinnor misshandlas och våldtas och män begår så många våldsdåd ett brott. Kanske inte ett straffbart sådant då bevisbördan inte räcker, men jag anser att alla män som inte aktivt arbetar emot detta samhälle är delaktiga i förtrycket och diskrimineringen, dvs begår ett brott.

 • MX

  Märkligt att inte SÄPO anser SD vara högerextremistiska då, om de nu är det.
  De publicerade nyligen en lista över extremistgrupper:

  Vänsterextremistiska grupperingar:
  Antifascistisk aktion, Global intifada, Osynliga partiet, Globalisering underifrån, Djurens befrielsefront, Syndikalistiska ungdomdomsförbundet.

  Högerextremistiska grupperingar:
  Nationalsocialistisk front, Svenska motståndsrörelsen, Blood and honour, Ariska brödraskapet.

  Det finns uppskattningsvis en kärna på hundratalet hårdföra aktivister på vardera sidan, enligt Säpo.”

  http://www.expressen.se/nyheter/1.910111/sapo-vill-bugga-politisk-extremism

 • Pingback: Det här med politiskt våld | Svensson()