Sossepolitiker samma fifflare som borgarna?

Vi har sett en lång rad av borgerliga ministrar (och numer en del före detta ministrar) som har fuskat och fifflat. Dte är svartbyggen, skattesmitning, svarta anställningar, fuskexamina osv. Men en del ledande socialdemokrater är bara marginellt bättre. Som Göran Persson som tar ut fullt avgångsvederlag fast han har bra betalt som konsult. Eller som Sven-Erik Österberg, tidigare minister, som är expert på att åka taxi. De har väl formellt inte begått brott såsom en del borgerliga ministrar och exministrar. Men likafullt är Österbergs och Perssons agerande i samma klass. Littorins fuskexamen är ju inte heller nåt brott.

Det är beklagligt att ett fåtal ministrar och exministrar, både ur allianspartierna och från socialdemokratin, beter sig på ett sätt som kan få människor att fatta avsmak för politiken. Dessa politiker förstör så mycket av det som majoriteten av svenska politiker står för. För de flesta svenska politiker är inga fifflare och fuskare (fast man undrar över moderaterna ibland). Politiker som Littorin, Björling, Stegö-Chilò, Persson och Österberg är sådan som skapar det som brukar kalls politikerförakt. Till demokratins förfång.

Borgarmedia: SVT, SVD
Bloggat: Jinge, Kulturbloggen
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
  • Crona

    De som fick lämna regeringen har så vitt jag vet aldrig hycklat med att andra ska betala tv-licensen, utan de har varit emot den. Däremot har Göran och hans gelikar alltid predikat solidaritet, att det är kul att betala skatt, pr folk är svin, varit emot klyftorna i samhället. Nu bor Göran i herrgård och kasserar ut dubbel lön, Ulrica Messing är hemmafru åt en miljardär och plockar ut en pension som de flesta bara kan drömma om samtidigt som (s) är mot hemmafruar och vill tvinga ut kvinnorna i arbetslivet. Hyckleriet vet inga gränser.

  • Anders_S

    Flre aom sitter kvar i regringen har betalt svarta löner och vägrat betala TV-avgiften- är det inte hyckleri när dessa personer hela tiden tjatar om alla människro som fuskasr med bidrag. Är det fel att fuska med bidrag (som det naturligtvis är) så är det fel att smita med skatten och betala svart. Men det ensare är det rika som gör och det tidigare fattiga. Borgarna tycker dte är okej att fuska när man är rik, men inte när man är fattig, eller hur ska det tolkas?

    Frågan är vilket hyckleri det är som inte vet några gränser.