Liberalerna, yttrandefriheten och sjukvården

Försvara yttrandefriheten utbrister liberalerna och skribenterna på våra borgerliga tidningar titt som tätt när något de gillar inte publiceras. När folk får sparken eller hotas med avsked för att de utnyttjar denna yttrandefrihet säger liberalerna i allmänhet ingenting.

Men ibland avviker borgartidningarna från mönstret och försvarar folk och yttrandefrihet. Denna gång är det DN som försvarar en person som tipsat dem om dåliga förhållanden, och korruption på Maria Beroendecentrum. En privat vårdcentral. Såna problem uppstår när man ska låta marknaden ta hand om vården. För drivkraften för privat företagsamhet är vinst och utdelning. Profit. Den ska vara så hög som möjligt. Drivkraften är inte human vård etc.

Därför kommer en privatisering av vården att leda till fler skandaler. Till fler missförhållanden. Till dyrare och sämre vård.

Så lika lite som liberalerna i verkligheten alltid brukar försvara yttrandefriheten, lika lite verkar de intresserade av en human och vettig sjukvård för alla. För det är nåt som privatiserad vård inte kan erbjuda. Läs mer hos Nätverket för Gemensam Välfärd.

Bloggat: Esbati
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Liberalerna, yttrandefriheten och sjukvården”

Kommentarer inaktiverade.