Regeringens problem med opinionen

Regeringen verkar ha stora problem med opinionen. Valforskaren Sören Holmberg dömer redan nu ut deras chanser att vinna nästa val. Dvs valet 2010. Jinge manar att det inte hjälper med mutor i form av mer pengar till barnsjukvård. Det är naturligtvis ett korrekt konstaterande.

När en regering på ett regelmässigt sätt omfördelar pengar från fattiga till rika är det självklart att man förlorar stöd i den svenska befolkningens breda lager. För de flesta människor tillhör inte de rika, tillhör inte överklassen. Kosmetika, såsom charmturnéer förändrar inte sådnan faktum.

När regeringen förflyttar pengar från de sämst ställda till de rikaste är detta en del av vägen mot ett mer egoistiskt, mer omänskligt samhälle. Vägen mot ett samhälle där ”ensam är strak” och reglen att man ska skita ia ndra och bara tänka på sig själv gäller. Det är en väg rakt in i helvetet. Rakt mot ett samhälle av amerikansk typ. Där våld och övergrepp är legio. Där sjuka, fattiga, arbetslösa får betala notan för de rikas konsumtion och slöseri.

Som tur vad vill svenska folket inte ha ett sådant samhälle. Utan i stället vill man ha ett samhälle med solidaritet och omtanke om de sämst ställda. Ett mänskligare samhälle. Därför är regeringens opinionssiffror usla. Därför kanske Sören Holmberg har rätt. Borgarna, alliansen förlorar nästa val.

Bloggat: Jag älskar Sverige
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements