SVD lämnar sin fantasivärld?

En ledare i dagens SVD verkar på något sätt vara på väg att lämna den fantasivärld där tidningen för det mesta tycks leva. Maria Abrahamsson konstaterar följande:

Själv dristar jag mig till att konstatera att en sund folklig motreaktion tycks vara på gång mot vår tids fördärvligheter.

Så rätt hon har. Svenska folket har reagerat på vår tids fördärvligheter, nämligen den borgerliga regeringens ruttna politik. En politik som går ut på förakt för de svaga, förakt för alla som inte redan är rika. En politik med omfördelning från fattiga till rika som viktigaste ingrediens. I alla fall om vi ska döma efter vad som hänt det senaste året.

Det är skönt att även SVD tycks inse att det är sunt att reagera mot en sådan politik. För det är väl så hon menar. Hon menar väl inte bara att det är sunt att svenskarna reagerar mot onödigt våld. Visserligen är det också sunt. Om det är så antar jag att SVD:s skribent också menar onödigt våld i andra länder, som exempelvis Afghanistan eller Irak. För det är väl inte bara när svenska folket reagerar mot uppenbara övertramp från överklassen som hon menar det är sunt att vi reagerar.

Det är ju sunt förstås att vi reagerar på det. Men lite futtigt att anse att det är det värsta våldet i vår tid. Som kanske Maria Abrahamsson gör, eller? Förvirrad blir jag i all fall när SVD låter publicera såna saker på sin ledarsida.

Eller är det bara en tillfällig sinnesförvirring från Abrahamssons sida som gör att hon skrivit något som vid en snabb anblick verkar vara riktigt bra och verklighetsanknutet. Det verkar ju faktiskt vara det troliga eftersom hennes ledarkollega PJ Anders Linder fortsatt verkar leva i fantasiernas värld. För enligt honom beror tappet bland unga på att regeringen satsat på de medelålders. När tappet kanske i verkligheten beror på att de unga vill se en mer solidarisk politik i samhället. Och mindre religiöst färgad kanske.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements