Svartbygge är svartbygge

Del 4 av 28 i serien Fifflarna

Handelsministern är brottsling. Handelsminister Ewa Björling har byggt sitt hus utan bygglov. Inte heller Länsstyrelsen vill inte bevilja nåt bygglov. Ett bygglov som i så fall skulle ha beviljats i efterhand.

Björling har alltså byggt i strid med lagen. Vi har en minister som med uppsåt begått ett brott. Ett brott mot det gemensamma, mot en lagstiftning som regeringen borde följa. Kanske är det dags för nästa minister att avgå? Eller för Reinfeldt att en gång för alla rensa ut lagbrytarna ur regeringen? Eller ska hon först få chansen att riva sitt svartbygge. Och om hon inte gör det inom en viss tid får hon sparken av Reinfeldt. Det tycker jag vore en hygglig och bra lösning. Fast huset måste ju att rivas ändå.

För nog borde regeringen rensa i sitt eget hus innan man ger sig på andra och anklagar var och varannan svensk för fusk. Först – bort med fuskarna och fifflarna i regeringen. Därefter kan vi börja snacka om det lilla fusk som gemene man står för.

Och ett svartbygge är ett svartbygge – även när det är en minister som är den skyldige.

Bloggat: ett hjärta rött, Jinge,

PS Jag känner några som nog kan riva Ewa Björlings hus gratis DS

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , ,

Series Navigation<< Jag är överklass och får göra som jag villFifflarna – Seth Roland Arnér och Målöns AB >>
Advertisements

4 Replies to “Svartbygge är svartbygge”

 1. Svartbygge är faktiskt i sig inte brottsligt. Man kan få lagligförklarat ett felaktig byggnation och får du förhöjd avgift eller man kan få ändra vilket Eva Björling får göra.

  För att det skall vara brott krävs något mer t.ex att man bryter mot miljölagstiftning eller liknande.

  Men det är ju inte lika kul att skriv om som att en regeringsmedlem är en brottsling.

  En journalist sa en gång till mig att grundregelen är att inte kolla en bra story för då faller den ofta.

 2. Säkert är det som du säger, Tommy. Det vet du mycket bättre än jag.

  Man det förhindrar inte mig från att använda ordet i detta smmanhang. För vanligt folk är det ett brott. Även om det rent juridiskt inte är så.

 3. Vilket resonemang ”svartbygge är svartbygge” förstår nog dom flesta skulle jag tro. Det är klart att man ska straffas om man nu begått ett brott, men du behöver väl inte straffas mer för att du är minister. Dessutom ifall ”vanligt folk” skulle bestämma vad som var ett brott och inte då skulle ju samhället se smått annorlunda ut. Samtidigt är det ju indirekt svenska folket som har varit med och stiftat denna lag, och de ser det uppenbarligen inte som ett brott. Nu är det så att hon faktiskt inte har begått ett brott ännu

Kommentarer inaktiverade.