Problematiska högerextremister

Högerextrema åsikter hars pelat en roll eller kan ha spelat en roll vid en långa rad av våldsdåd och överfall den senaste tiden. Det allra senaste var ett överfall på en vänsteraktivist i Göteborg som sålde böcker mot rasism i ett göteborgskt köpcentrum.

Det hela visar på ett tydligt sätt att högerextremister är de som står för det mesta politiskt betingade våldet i Sverige. Det är vad jag kan förstå en av anledningarna till att polisen funderar på att ställa in nazisternas årliga s.k. Salemmarsch.

Samtidigt kan vi på andra håll se ett ökat antal mot muslimer och muslimska organisationer i Sverige. Att Sverigedemokraterna öppet deklarerat sin rasism, främlingsfientlighet och islamofobi har förmodligen inneburit att man legitimerat den här typen av hot och agerande från sina sympatisörer. Partiet bär därför ett stort ansvar för människor i Sverige inte alltid känner sig trygga.

Problemet med högerextremism och våld tas dock inte på alllvar av emdia. SPeciellt inte som man när man skriver om det hela också alltid tar upp vänsterextremas våld. Nånting som är nästan obefintligt. Högerextrema mördar fler människor varje år. Vänsterextrema har inte mördat nån sen Amalthea-bombdådet i början av förra seklet.

Bloggat: Trotten
Borgarmedia: Högerextremister är brottsliga på många sätt, DN1
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
  • noctivagus

    Högerextremism? Hur snedvriden kan man bli, många SD har varit sossar det säger väll allt. För att inte tala om allt våld som vänsterestremister syslar med så snälla försöka få en hel bild istället för att blunda med ena ögat.

  • Pingback: Svensson » Blog Archive » Ungdomar, våld och högerextremism()