GP äger dig

Göteborgs-Posten äger allla uppgifter somde fått då du prenumerarde på tidningen. Dessa uppgifter kan säljas till reklamföretag och till olika intressen. Så fort du skrivit kontrakt med GP har du utlämnat dina personliga uppgifter till tidningen. Du är nästan livegen. GP kan göra vad de vill med dina adress- och personuppgifter. Sälja dem vidare: Det kan vara farligt att prenumerera.

Ungefär så där låter det i tidningarna om Facebook. Och jag förstår ärligt sagt inte vad problemet är. Varför skulle det vara farligare att lämna ut uppgifter till Facebook än till GP. Jag tror att det hela rör sig om en medieanka faktiskt. Dessutom undrar jag hur giltiga ett sånt kontrakt som Facebook har, är i Sverige. Inte giltiga alls faktiskt. Så hela varningen verkar något överdriven. Journalisterna är precis lika dåligt pålästa som vanligt alltså.

Och den där Per Ström som uttalar sig i tidningarna om faran med Facebook har jag då rakt inget förtroende för. Han är en konstig prick med de mest underliga uppfattningar och ideér. Och frågan är om Facebook är så mycket allvarligare än att lägga ut saker på en hemsida. Vem som helst kan faktiskt använda det material man lägger ut. Oavsett om man lägger ut det på Facebook eller nån annanstans.

Bloggat: Jinge
Borgarmedia: DN, Metro, AB, EX, Sydsvenskan
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements