Vad vill skatteverket?

Skatteverkets begäran att få se hela Bahnhofs kundregister för ett antal år verkar lite underlig. vad vill de egentligen? Om det är så att de misstänker en del sajter och personer för oegentligheter finns det väl inget som hindrar att de med hjälp av polisen begär in uppgifter om just dessa.

Är de ute efter hur mycket enskilda bloggare etc tjänar på annonser kan man ju begära in uppgifter för just de personer/bloggar/hemsidor/domäner man är intresserad av. Det finns ingen anledning att begära in uppgifter på varenda domän, hemsida och person som har sajter på nätet. Det verkar lite overkill tycker jag. Sen misstänker jag att de kommer att bli besvikna. Inkomsterna för de flesta bloggare är så små att det knappast kan löna sig att kartlägga dessa och driva in skatt.

Det hela verkar faktiskt lite oövertänkt. Varför slå till så brett när man kan lösa skatteverkets bekymmer på enklare sätt. Till mig kan de bara skriva så lovar jag att jag ska redovisa med hjälp av Googles insättningskvitton på min bank. Inte så svårt för skatteverket att göra, jag vet ju att nån där kollar på min blogg regelbundet. Det kan ju vara nån som läser bloggen av personligt intresse, men det kan ju också vara för att de kollar in bloggar som har annonser.

Eller har skatteverket en dold agenda här som jag inte förstår?

Bloggat: Opassande, Peter Karlberg
Borgarmedia: AB1, AB2, DN, EX
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
 • TOMMY RYDFELDT

  Du vet väl om att det är du som skattskyldig som är skyldig att redovisa dina inkomster? Annars är det skattebrott.

  Om du väntar på att skatteverket hör av sig så kan du få skattetillägg och är summan du undanhållerhåller tillräckligt stor kan det gå till åtal.

 • Anders_S

  Jag vet, Tommy. Domänen och inkomsterna tillhör mitt företag. Så på det planet är det inga problem.

 • Tindra-Annette

  numer heter skattebrott, skattefel, enligt DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=705016

  bra skrivet inlägg.