Dom fattar helt enkelt inte

Så kör vi det ett varv till. Aftonbladets Håkan Jaensson kommenterar ”nyheten” i DN om bloggar som en flopp genom att säga att blogghysterin har gott över.

Det var väl för väl säger jag då. Då kanske vi slipper Alex Schulmannar, journalister som inte tål mothugg som JPA och diverse spekulativa satsningar från de stora mediedrakarna. Men Twingly och Twingly-liknande länkningar verkar ha kommit för att stanna. Det är bra för hela mediaklimatet, för yttrandefriheten och bloggosfären.

Sen fortsätter Jaensson med att räkna upp de bloggare som, redan innan de blev bloggar, var kända. Precis på det sätt som jag, Så döms vi då ut igen, och Kamferdroppar, Den incestuösa eliten, skrivit om.

Kunde karln inte ha läst nåt att det 50-talet blogginlägg som kommenterat DN-artikeln innan han skrev. I och för sig fyller hans inlägg en funktion ändå. Det visar hur inskränkta, enkelspåriga och rent ut sagt korkade företrädare för vanlig media kan vara. Att de helt enkelt inte fattar att bloggar är nåt annat än en tidning. Och att kändisarna, journalisterna och yrkespolitikerna bara är en pytteliten del av bloggosfären.

De enda som verkar fatta är reaktionärerna på SVD.

Bloggat: stockholm sv, Tommys tankar, Käringen mot strömmen, Hanna Fridén, Ett hjärta rött, Beta Alfa
Borgarmedia: AB
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  • Charlotte

    Nä, dom fattar inte. Dom vill väl inte fatta.