USA stöder militärkupp

Att USA symboliskt väljer att avbryta samtal med Pakistan och dessutom kritiserar Musharrafs kupp förändrar inte det faktum att det stora ”demokratiska” landet forstätter att ge stöd till militärdiktaturen Pakistan.

När USA pratar om demokrati handlar det egentligen inte om demokrati, det handlar bara om vilket sätt som är bäst för USA att stödja sina intressen i det aktuella området. Är det bästa sättet att gynna USA:s intressen att stödja en militärdiktatur så gör man det. Är det bästa att ge stöd till formellt demokratiska regimer gör man det. Är det bästa att ockupera ett annat land gör man det. USa agerar enbart i landets egna intresse. Aldrig för principerna eller hela mänsklighetens bästa. När de pratar om principer är det bara skitsnack.

Så när man muntligt och ytligt kritiserar Pakistans kuppmakare Musharraf fortsätter man att ge stöd till regimen, formellt för att Al-Qaida och terrorism ska bekämpas. USA fortsätter att leverera vapen och pengar (2 miljarder dollar varje år) till diktaturen.

Läs mer om Pakistan: Internationalen, Tariq Ali i Int. Viewpoint, Farooq Tariq i Int. Viewpoint

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, SVD1, SVD2, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • thomaro

    Demokrati tycks vara ett väldigt tänjbart begrepp för USA. Det har blivit ett mantra som man upprepar för att rättfärdiga vilka omoraliska handlingar som helst.
    USA liknar mer och mer en diktatur, en vapenmaktens diktatur i världen som utsett sig till världssamvete med den i förlängningen oundvikliga målsättningen att bli världshärskare. ”Är ni inte med oss är ni emot oss”, sade Bush, och är ni emot oss är ni inte demokratiska och borde invaderas för att få smaka på lite rejäl amerikansk demokrati skulle han nog kunna fortsatt…