Bättre siffror för Enhedslisten

I opinionsundersökningarna stiger andelen väljare som uppger att de ska rösta på Enhedslisten. Partiet är nu klart över spärren till det danska folketinget i alla opinionsundersökningar.

Det är bra, då partiet är det enda sant radikala partiet i dansk politik. Det enda partiet som faktiskt är anti-kapitalistiskt. Läs mer om partiet i den danska tidningen Politiken.

Rapporteringen om det danska valet är inte speciellt framträdande i svenska media och i stort sett ingen skriver om Enhedslisten. Som jag har skrivit förut är det också det enda parti som är flyktingvänligt och det enda parti som är emot EU.

DN har dock som väntat dålig koll på vad partiet egentligen representerar. Även om gammelkommunisterna var med och grundade Enhedslisten har de idag inget som helst inflytande och de flesta med såna åsikter återfinns i andra grupperingar. Partiet motsvarar inte heller på något sätt svenska vänsterpartiet. Jämförbara partier i Europa är BE i Portugal, SSP i Skottland och RESPECT i England. De svenska partier som brukar vara närvarande på Enhedslistens kongresser är Socialistiska Partiet och Vänsterpartiet.

Borgarmedia: Sydsvenskan1, Sydsvenskan2, Sydsvenskan3, DN1, DN2, SVD1, SVD2, SVD3, AB
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Bättre siffror för Enhedslisten”

  1. Tja!

    Visst liknar Enhetslistan politiskt svenska Vänsterpartiet i mångt och mycket och en väldigt stor del av Vänsterpartisterna gillar Enhetslistan väldigt mycket. Detta både enligt mig som samarbetat mycket med Enhetslistan och en del många av de kamrater som jag har som engagerat sig i Enhetslistan och som ser Vänsterpartiet i många stycken som ett schysst och bra parti.

    Det är bara du som inte kan erkänna Vänsterpartiet ibland är helt ok och har fördelar…:-)!

    Daniel

Kommentarer är stängda.