Göteborg – maffiastaden del 2

Göteborgs-Posten har fortsatt sin bevakning av gangsterproblemen i Göteborg med några uppföljningsartiklar. Bland annat har polisen slagit till och gripit några medlemmar i X-team ute i Brunnsbo. X-team är knutet till Bandidos som har medlemmar som varit inblande i de våldsdåd som begåtts av den s.k. BMW-ligan. Vidare har man skrivit några artiklar om spelkungen Rade Kotur (RK), den centrale figuren i ett annat gangstergäng i Göteborg.

Mer i GP om illegalt spel och RK: GP1, GP2, GP3, GP4, GP5, GP6, GP7

Men som jag skrivit tidigare. Polisen kan inte lösa den här typen av problem. Det krävs sociala insatser för att man ska kunna bryta rekryteringen till gangstergängen. Så länge det är svårt att få stöd från olika myndigheter, så länge som arbetsförmedlingen inte fungerar som arbetsförmedling osv går det inte att lösa problemen.

För grunden i det hela är sociala problem. Gängen kan ge inkomster, och gängen kan låna ut pengar. Gängen kan ge bidrag och hjälpa dig i kontakter med myndigheter. När samhällets sociala välfärdstjänster inte sköter sig kan gängen gå in och skapa förtroende hos människor. Detta är den allvarliga delen av gängens verksamhet. Det är dessa verksamheter som ger gängen legitimitet och möjlighet att rekrytera. Enda sättet att sätta stopp för sånt är genom sociala insatser. Men på det området satsar samhället allt mindre.

För mer lag och ordning krävs en mjukare politik. Förebyggande verksamhet istället för mer poliser. Det är endast så maffiaproblemen i Göteborg kan lösas. Enbart hårdare tag är inte rätt väg. Och inte löser nåt svenskt FBI problemen heller. Det är bara fantasier i borgerliga politikers förvirrade tankebanor.

Gangsterproblemen finns dock inte endast i Göteborg. Även om de verkar vara värst här. I Skåne exempelvis. Där det även ägnar sig åt social verksamhet på ett slags perverterat sätt.

Intressant?
Borgarmedia: GP8, GP9, SVD1, SVD2, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Advertisements