Göteborgskravallerna i radio

Söndag den 25 november klockan 18.03 – 20.00 sänds ett radioprogram om Göteborgskravallerna 2001 i P3 dokumentär:

Göteborgskravallerna

Foto: SVT Bild

I juni 2001 stod Sverige för första gången som värd för ett möte i Europeiska rådet. Samtliga presidenter, premiär-och statsministrar från EU:s dåvarande 16 länder samt ledarna från de 13 kandidatländerna samlades i Göteborg.

Dessutom genomfördes ett än mer historiskt besök. George W Bush blev den förste sittande amerikanska president som satte sin fot i Sverige. På gatorna skulle över 50 000 demonstranter protestera mot makten. 2 500 poliser, den största polisinsatsen någonsin i Sverige, skulle stå för ordningen.

P3 Dokumentär berättar historien om kravallerna vid EU-toppmötet i Göteborg 2001.

I programmet intervjuas aktivister, en av dem är jag, en annan är Hans Abrahamsson och poliser, däribland en av insatscheferna, Hans Lippens.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements