Prostitutionsdebatten – ständigt pågående

Jag har fler gånger känt en stor otillfredställelse med hur det låter i prostitutionsdebatten som ständigt tycks pågå i i bloggosfären och ibland i svenska media. Dock har jag känt mig alltför osäker på frågan, jag vet i och för sig vad jag tycker. Baserat på de erfarenheter jag har, är jag för den svenska lagtiftningen med kriminaliserade köpare, det är inte där osäkerheten legat. Men jag har inte riktigt vetat hur jag ska formulera mig i debatten.

Nu har emellertid Syrran skrivit ett inlägg i Expressen där hon framför åsikter som jag stöder. Hon uttrycker i stort det jag skulle velat uttrycka.

Josefin Brink har också skrivit en läsvärt inlägg på sin blogg

Bloggat: Alliansfritt Sverige
Borgarmedia: EX1, EX2, Stockholms Fria
Media: Flamman
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • Jag tycker du ska läsa mitt inlägg om Syrrans artkel:
  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/11/23/las-syrran-las/

  För hon tänker inte hela vägen och framför allt lyssnar hon inte på oss, varken på mig, drogmissbrukande gatuprostituerade eller fattiga kastlösa sexarbeate i Indien. Om hon är mån om att en politik förs som är bra för alla sexsäljare och framför allt de svagaste av oss så kommer de som vet mer om prostitution alltid fram till en helt annan slutsats än att kriminalisering är en bra väg att vandra.

 • Svensson – du skriver att du varit alltför osäker i prostutionsfrågan frö att uttala dig.

  Det är väldigt trevligt att läsa – såväl att inte ryggmärgsmässigt börja babbla utan fakta som att medge att det finns områden man inte känner till fakta om. Världen vore en långt bättre plats om fler gjorde som du.

  Dock undrar jag (även om Isabella förekom mig) – är någon av bloggarna du hänvisar till skriven av en prostituerad? Om inte – hur får du då din information?

 • Anders_S

  Gertkvist: Så här skrev jag i mitt inlägg: ”Baserat på de erfarenheter jag har”. Mer info får du inte, inte nån annan heller. Ja, kanske kan Isabella få det i ett mejl om hon vill ha det. Du får helt enkelt lita på att jag har en viss kunskap och erfarenhet.

 • Svensson – är du uppriktigt sagt förvånad över att jag anser att Isabella är en bättre källa till information om prostitution än du eller Syrran?

  Ty notera att jag inte frågade ”Och hur många prostituerade har du intervjuat” eller ”hur länge ha du jobbat som prostituerad” utan blott ”är någon av bloggarna du hänvisar till skriven av en prostituerad?”.

 • Skriv gärna till mig 🙂

 • Pelle

  Ang inlägget i Expressen.Ööööh men om nu allt är så enkelt varför är det då inte dessa förändringar redan genomförda?.Nä visst nä.Tycka och veta är en sak versus verkligheten fortfarande då dessa två parter sällan träffas i just verkligheten.