Omfattande övervakning

Polisens avlyssning av människor i Sverige är betydligt mer omfattande än vad myndigheter tidigare velat gör gällande. Enligt en artikel i DN avlyssnades över 9 000 personer av polisen under år 2006. Officiellt redovisar Rikspolisststyrelsen bara 1119 personer (innefttar även hemlig kameraövervakning). Det är ju egentligen fler, för varje avlyssnad telefon rings ju upp av mängder med människor. Dessa blir ju då också avlyssnade.

Låt oss säga att varje telefon rings upp av 20 personer per år. Det ger 180 000 avlyssnade personer under 2006. Då är dessutom inte den miltära underättelsetjänstens (MUST) avlyssning med. Hur många de avlyssnar varje år är inte på något sätt offentligt.

Jag förutsätter då att Säpos avlysning är med i DN:s siffror och att det inte bara rör sig om den vanliga polisens avlyssning. Om inte Säpos övervakning är med får vi nog höja siffrorna på övervakad och avlyssnade med nåt 100 000-tal till.

Sammantaget är det alltså så att situationen i Sverige är den att minst lika många människor idag avlyssnas som under 50-talet och 70-talet. Ingen förbättring har skett. Sverige är fortfarande den mesta DDR-kopian i världen. Ett land som taget ur Orwells 1984.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Daniel

  Nu ljuger du för fullt. De här siffrorna handlar inte om avlyssnig. Läs artikeln lite bättre.

 • Kurt

  Det vore ju också bra om man kunde sätta det i samband med i hur många fall man verkligen använder informationen från avlyssningen i fällande domar. Man befarar ju att det avlyssnas väldigt mycket, men att det egentligen ger väldigt lite nytta i form av fällande domar. Har ,man inte verklig nytta av sådana här integretetskränkande åtgärder så skall man sluta med dem.

 • H H

  MEN vad störs folk egentligen av ??? om någon lyssnar och man inte har några vidrigheter för sig ? eller konspirerar vänstern verkligen ihop revolutionen över telefonen ?? hahah.
  själv fifflar jag en hel massa men aldrig på telefon. revolutionen har jag givit upp för länge sen.

 • Fy fan vilket tråkigt jobb att sitta och lyssna på telefonsamtal.

 • iller

  Hur är det egentligen med möjligheten för till exempel Secret Service eller någon annan spionorganisation att lyssna av telefontrafiken? Det oroar mig. En del säger att den som har rent mjöl i påsen inte heller behöver bry sig, men det håller inte jag med om. Man ska inte vara så säker på att staten är god.

 • H H

  jag är absolut inte säker på att ni som kommenterar här är goda människor heller.

 • Karin Andersson

  Om man vill surfa anonymt så finns det ett utmärkt redskap för det – Relakks.
  Jonas Birgersson, som har hand om Relakks-tjänsten, intervjuas av Thomas Crampton. I denna korta video/intervju får man en bra inblick i hur Relakks fungerar och varför grundaren tycker att Relakks behövs:
  Länk till videon: http://light.vpod.tv/?s=0.0.201364

 • Pingback: Hur mycket samröre har Anna Ardin med USA:s säkerhetstjänster? | Svensson()