SVD:s intolerans

SVD bevisar återigen att deras läsare har fördomar och är intoleranta. Nu i samband med frågan om att ha rött hår på jobbet. Och den arroganta gnälltanten Maria Avbrottsson håller med. Så SVD bevisar också att land deras ledarskribenter finns i alla fall en inskränkt typ. Är hon förresten blonderad? Det är nog bäst att SVD sparkar henne då. För fördomarna om blondiner är ju att de är korkade. Och SVD vill väl inte bli känt för att ha korkade ledarskribenter.

Fast jag håller i och för sig med om att man i vissa yrken bör klä sig propert och enligt en klädkod. Förutsätter naturligtvis då också att det företag som inför klädkod håller med passande kläder.

Men klädkod som montör? Har man inte overall på sig då? Och uppfyller på så sätt en viss klädkod som borde räcka. Och hårfärgen ska man nog som arbetsgivare ge fan i.

Följdfrågan från varje vettig människa bör ju annars vara om vi inte ska ha en klädkod på gatan. Äldre paranta damer med blått hår och minkpäls/annan päls bör förbjudas att visa sig i offentliga miljöer. Jag misstänker att en majoritet av mina läsare faktiskt håller med mig på den punkten.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Adolf

  Det handlar väl inte om intolerans, killen har halva håret rött och halva håret svart. Han ser ut som, som en granne påpekade, som en fågelskrämma. Det har inte ett dugg med att han färgat håret att göra. Det är snarast HUR han färgat håret och det faktum att hans frisyr (och t.o.m. hans kläder) faktiskt ser ovårdad ut som är problemet.

 • Chris Rock

  Givetvis skall arbetsgivaren bestämma hur du skall vara klädd. Det är inget dagis eller skola vi snackar om där alla får klä sig som dem vill. Klär du dig i hängbyxor och har starkt färgat hår när du skall gå till intervjun för tjänst som banktjänsteman så kan du ju inte förvänta dig att få jobbet. Sverige är nog det enda lander i världen där man enbart diskuterar rättigheter istället för skyldigheter, därför kommer detta land troligen gå under inom 20-30 år.

 • H H

  alla är vi fördomsfulla, inte sant (mot blåhåriga tanter och svd-läsare tex ??). den som inte inser det för sig själv är rätt fördomsfull själv. ju snarare man inser det desto mer kan man öppna sin dörr för annat…
  tjo !

 • bodil

  Anders,

  Lite respekt för andras åsikter skulle inte skada.
  Maria Abrahamsson som är en synnerligen skicklig och påläst
  journalist bannar Du med Avbrottsson.
  Om Du tror att det ärkäckt och roligt så tar Du fel det faller enbart tillbaka på Dig själv.
  För övrigt anser jag att arbetsgivaren skall bestämma vem han skall avlöna Passar inte galoscherna får han ,rödtocken,
  gå punkt och slut

  Bodil

 • Anders_S

  Det är uppenbart att vi alla har fördomar.

 • Elake Måns

  Ja det är helt uppenbart….åt alla håll

 • Nu har vi ju ingen aning om egentligen vilken relation den här killen och arbetsgivaren har för övrigt. Det verkade av det man kunde läsa att det fanns annan problematik också. Det handlade säkerligen inte bara om håret. Även om det alltid är lättast att ta den enkla vägen ochhänga upp sig på det som är närmast.

  Men visst måste man rätta sig efter reglerna på jobbet, det är väl självklart mest praktiskt.

  Å andra sidan tycker jag att han hade en rätt cool hårfärg, funderar på att pröva den själv… Kanske blandat med lite blått vid öronen för ordningens skull.

 • Anders_S

  Mary – du är väl inte blond? För i så fall kan det bli problem: Rött, blått och gult – Venezuelas flagga.;-)

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Vänster? Ekofascister?()

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Lita inte på media()