DN och bordellhärvan

Del 2 av 6 i serien Bordellhärvan

Det var DN som när det begav sig, först publicerade historien om bordellaffären och Lennart Geijer. Peter Bratt (IB-avslöjaren) var den som skrev artikeln. Efter att Palme gått till motattack mot DN och Peter Bratt, svängde dock tidningen och bad regeringen och Lennart Geijer om ursäkt. Peter Bratt fick annat jobb och tvingades istället för att skriva bli redigerare på utrikessidorna. Intressant är också att en av orkestratörerna av Palmes dementier och motattack var Ebbe Carlsson, då på Västgöta-Demokraten.

Det har i efterhand framgått att uppgifterna i den första artikeln var i stort sett helt korrekta och att DN gjorde fel som föll till föga och bad om ursäkt. Det framgår också av artikeln i dagens DN om affären. Men den person som gjorde ingressen verkar fortfarande tro att det inte är sant. För varför skriva ”påstods ha köpt sex” när det numera är uppenbart att så var fallet.

För den som vill ha lite namn, rekommenderas läsning av boken ”Makten, männen och mörkläggningen” från Vertigo förlag. Där återfinns några namn, förutom Lennart Geijer också Torbjörn Fälldin, Gunnar Sträng, Krister Wickman och en del fler.

Borgarmedia: DN1, DN2, SVD
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Bordellhärvan, polisen och Leif GW PerssonFortsatta förnekanden och polisens korruption >>
Advertisements

7 Replies to “DN och bordellhärvan”

 1. …inget snack om sexköpslagen – det här handlar om pedofeli…

  Om de utnytjade flickorna bara var 14 år gamla är det inget snack om saken..det är pedofeli och borde straffas med lagens strängaste straff..så må man vara politiker, stadstjänsteman eller vad man vill…

  Endast sanningens framkommande och lagens strängaste straff mot gärningsmännen – är det som bör ske härnäst i ett rättssamhälle..
  Birgit

 2. Det var helt lagligt att köpa eller sälja sex vid den aktuella tidpunkten. Koppleri (bordell- och hallickverksamhet) var inte lagligt. Sex med minderårig var väl dock inte lagligt har jag för mig.

  Straff är väl knappast att tänka på. De flesta inblandade är döda eller nästan döda. Om de kan få skadestånd är väl också tveksamt om jag förstått rätt.

 3. Vi har startat en stödgrupp på Facebook för Eva Bengtsson och de andra flickorna! Kom med i gruppen och stöd!!! Sprid vidare information till andra!

  Söknamn på Facebook:Stödgrupp för Eva Bengtsson och de andra flickorna

 4. Jag ser inget fel i att betala för sex. (Det var dessutom lagligt till för bara ett antal år sedan.) Två vuxna personer måste själva kunna ta ansvar för sina handlingar. Problemet är att 14-åriga flickor är inblandade.

  Nej, det har inget med pedofili att göra, för 14-åriga flickor är biologiska kvinnor om de kan få barn och vilken vuxen man som helst kan bli attraherad av en 14-åring tjej, utan att för den skull vare sig bry sig om sina lustar eller vara pedofil. Pedofili är en rubbning (sjukdom) som innebär att man atraheras av icke könsmogna individer och har i sig inget med utnyttjande av minderåriga att göra.

  Att ha sex med barn i juridisk mening, dvs. med någon under 15 års ålder är straffbart och det är det detta handlar om. Kan man bevisa skuld så förövarna självklart ställas till svars.

Kommentarer inaktiverade.