Protestera mot nazimarschen i Salem

Tid: Lördag 8 december, kl 12.00
Plats: Salem centrum

Den 8 december marscherar nynazister i Salem. Syftet med deras marsch är att rekrytera skolungdomar, och föregås av flera veckors utdelande av rasistisk propaganda på skolor och torg. Från etablissemangets håll vill man bemöta detta med tystnad. Som om man stoppade huvudet i sanden så försvann de. Taktiken att tiga ihjäl problemen har testats på sverigedemokraterna. Nu är de nästan i riksdagen.

All erfarenhet visar samma sak. När nazisterna får manifestera ostört växer de. När de möts av motstånd, när det blir jobbigt att vara nazist, när de ifrågasätts, trycks de tillbaka. Högerextremisterna försöker gömma sig bakom yttrandefriheten, samma yttrandefrihet de vill avskaffa.

Vi vet att högerextremism och nazism inte är vilken politisk riktning som helst. Den är ett direkt hot, inte bara mot andra människors rätt att yttra sina idéer, utan att överhuvudtaget finnas till. Sen 80-talet och framåt har ett 30-tal människor mördats av nazister i Sverige för att de var homosexuella, invandrare, fackligt aktiva eller antirasister.

Tystnaden måste brytas. Det här är allas ansvar. Vi som vill ha ett demokratiskt och jämlikt samhälle måste samlas och skapa en stor och bred demonstration! Vi ska visa öppet att de inte är välkomna att marschera på våra gator. Varken i Salem eller någon annanstans.

Ta med dig skolkamrater, arbetskamrater, familj, vänner, grannar och slut upp! Agera tillsammans – håll ihop!

Nätverket mot rasism

Bloggat: Slutstadium, Jinge, Trotten
Borgarmedia:  DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Så oerhört fult klistermärke, men texten var kanon! Vi kanske ses då.

  • Pingback: Svensson » Blog Archive » Det var väl för väl - Salemdemos tillåtna()

  • Pelle

    Men om man nu ska stoppa folk för att framföra sina åsikter vad blir då nästa steg oavsett hur tokig en en protest kan tyckas vara så länge den endast sträcker sig till att vara en protest?.Att förse dessa med t ex gula stjärnor som nazisterna gjorde med judarna under andra världskriget?.