Icas fusk – godkänt från centralt håll

Mängder med inlägg har skrivits som ICA och deras fusk med kött. Både i tidninagrna och i bloggosfären. Jag har inte skrivit tidigare, då det känts som en fråga som inte engagerat mig så myket. Vi äter ju nästan aldrig kött (min fru är vegetarian och det bestämmer vad vi äter hemma). Men nu känns det som angeläget att skriva en post.

Att fusket och olagligheterna varit kända hos ICA centralt gör nämligen det hela till ett av ICA-organisationen sanktionerat brott, som redan hade kunnat eller i framtiden kunnat orsaka svåra matförgiftningsfall i Sverige. Med eventuella dödsfall som resultat. ICA-koncernen måste genast hantera problemen och vidta åtgärder mot de handlare som bryter mot livsmedelslagarna. Och polisen måste naturligtvis se till att sätta fast de brottsliga handlarna.

Bloggat: Jinge, Badlands, Teflonminne
Borgarmedia: SVD, DN1, DN2, AB1, AB2, AB3
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Svensson » Blog Archive » ICA kan hjälpa polisen()

  • Stefan

    Det här är ett förfarande som finns över hela linjen. När jag pluggade för typ 100 år sedan, så hade min klasskompis Håkan K sommarjobb på den lokala Goman Charken. Han berättade att det hände att han fick in en skinka (i bit) som returnerats från butik och som hade börjat mögla. Hans uppgift var då att tvätta av möglet från skinkan och sedan skicka tillbaka den till produktion och försäljning. Antagligen för att säljas som skivad skinka. Det sista vet jag inte, men man kan väl inte bara tvätta av en skinka som börjat mögla och skicka tillbaka den igen? Känns som den då kommer att börja mögla igen på ett dygn eller två.

    Nåja, jag tycker att ICA och andra skulle kunna lösa det så att de säljer gårdagens för lägre pris. Det lär gå iväg tidigt på morgonen dagen efter. För visst händer det att jag själv stekt upp köttfärs från mitt kylskåp där bäst före-datum gått ut. Utan konsekvenser. Är det en oförsiktig tanke, eller …?