Göran Skyttes förvridna verklighetsbild

Göran Skytte har på nåt underligt sätt fått för sig att SVT skulle vara vänstervridet. Man måste vara svåprt förvirrad för att koma fram till sånt. I mina ögon är Aktuellt och Rapport precis lika stora maktslickare som all annan gammelmedia.

Om det verkligen hade varit så att de stora nyhetsprogrammen i SVT hade en ”mosa Reinfeldt-kampanj” hade det ju inte varit mer än rätt. För Reinfeldt-regeringen förstör mer än de tillför. Reinfeldt river ner det sista av det solidariska och gemensamma samhälle som vi skapat i Sverige. De sista resterna av detta försöker Reinfeldt-regeringen nu få bort. Detta efter att socialdemokratiska regeringar smygförstört och skurit ner i många år. Något som Skytte förmodligen gillar, men som de flesta svenskar gudskelov inte är speciellt förtjusta i.

I slutändan får Skytte också för sig att Aktuellt-redaktionen begår självkritik. Därför att de tycker att de ”förlöjligade” Anders Borg. Nån mer omfattande självkritik tycker jag dock inte det verkar vara. Så Skytte hoppas nog förgäves där. Man kan inte begå självkritik på dets ätt Skytte hoppas när man redan från början inte drivit en sån kampanj som Göran SKytte tror pågår. Själv tycker jag att det är Borg som förlöjligar sig själv faktiskt. I ett program som till större delen är lika makthavarvänligt som all annan vanligt media.

Det är inte SVT som är vänstervridet utan Göran Skytte som är högervriden och har en med den åkomman tillhörande synförvrängning som uppenbarligen skapar en förvriden uppfattning om verkligheten.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • ”Reinfeldt-regeringen förstör mer än de tillför. Reinfeldt river ner det sista av det solidariska och gemensamma samhälle som vi skapat i Sverige. De sista resterna av detta försöker Reinfeldt-regeringen nu få bort.”

  Och detta är en objektiv iakttagelse som motbevisar påståendet att SVT är vänster? Jag tror din egen extrema positionering på vänster/höger-skalan gör dig blind för partiskhet i några media. Ordval och överdrifter avslöjar dig. Faktum är att du påminner mycket om Göran Skytte i det avseendet.

 • Anders_S

  Jag påminner säkert en del om Göran Skytte i det avseendet. Jag står långt till vänster och står för det. Göran Skytte däremot låtsas som han är nåt annat än extremhöger. Det är skillnaden.

  Självklart är varken jag eller nån annan objektiv. Det är väldigt svårt att vara det. Hur kan man objektivt avgöra vad som är vänster eller höger? Det går nog inte. Om vi inte säger att det som gynnar arbetarklassen är vänster och det som gynnar överklassen är höger. Sen kan vi fortsätta bråka om vad det är som gynnar vilken klass. I slutänden styrs våra uppfattningar av vad som är höger och vänster av vår egen politiska upppfattning.

  Jag försöker inte vara objektiv. Jag företräder en viss politisk uppfattning och skriver utifrån den. Det uppfattar jag att du gör också, CLKA. Eller Göran Skytte för den delen. Hans åsikter har inget bevisvärde de heller. Det är bara högerextrema åsikteer.

 • Benny

  Att utgå från en extrem åsikt underlättar knappast om man vill föra en konstruktiv dialog. Därför avstår jag gärna 😉

 • Steve Perry

  ”Om vi inte säger att det som gynnar arbetarklassen är vänster och det som gynnar överklassen är höger”.

  Om detta är den definition på vad som är objektivt så förstår jag att du har svårt att ta till dig det som Göran Skytte skriver. Att såga Skyttes åsikter och sakliga argument som framställs med devisen att ”Hans åsikter har inget bevisvärde de heller. Det är bara högerextrema åsikteer.” är ju återigen bara ett ytterligare teckan på en världsuppfattning där man ser rött oftare än i färgskala.

 • noctivagus

  Haha ja när någon sätter huvudet på spiken och visar vänsterns hyckleri och självgoda egoism så är det så klart den personen som lever i med en förvriden värklighetsbild. Att du själv accepterat en ism som är för länge sen förlegad har ju inget med saken att göra. För ärligt talat försök att för en enda gång i ditt liv inse att vänstern har skapat en klass som måste vara förtryckt för att kunna få makt. Och denna grupp/klass ser man även ned på som dumma idioter som inte kan tänka själva utan måste följa upphöjda ledare som vet allt och som är såååå otroligt rättvisa solidariska… Ingen än du själv går på det. sorry. men förstätt lev i din drömvärld, du verkar må bäst där.

 • Perrault

  skyttes extrema högergnäll minst sagt boring

 • Z

  Noctivagus har som så många andra inte öht. läst om Svenssons politiska inriktning eller kritik mot upphöjda ledare..

 • Problemet är väl att SVT utger sig för att vara objektiva. ”Fri television” och hela det tramset, ni vet. Att den svenska journalistkåren röstar vänster vet vi, att det smittar av sig på rapporteringen är inte konstigt. Kunde de bara sluta hyckla och säga rakt ut att de rapporterar ur ett vänsterperspektiv, vore väl allt väl. Om du vill ha ett praktexempel på snedvinklad rapportering, ta en koll på SVT:s rapportering från förra amerikanska valrörelsen när Bush blev återvald. Det blir säkert lika illa den här gången – till demokraternas fördel.

 • Surgubben

  Du står långt till vänster och sägar att Skytte har förvriden verklighetsbild! Min vän, där vänstern fått (tagit) makten har den skapat förtryck, folkmord, social och miljömässig misär.

  Det är nog så att du blundar hårt – lika hårt som medlemmarna i Knutbyförsamlingen – för att slippa se den sanna verkligheten som vänstern skapat.

 • Anders_S:
  Det som gör att SVT får ta kritik av det här slaget handlar just om att de påstår sig vara objektiva men inte är det. Bättre vore om de erkände att de saknar objektivitet. Bäst vore om SVT ägdes av LO eller liknande så att strukturerna blev tydliga.

  För övrigt blir det helt absurt om man definierar höger och vänster utifrån klassintressen eftersom det i sig är vänster. Det är bara ett cirkulärt resonemang. För mig personligen kom det politiska uppvaknandet efter att jag såg hur välfärdsstaten försatt bland annat proletärerna (de som bara äger sin egen kropp och arbetskraft) i en beroendeställning som framtvingar lojaliteter med statsmakten.

 • Neoliberal Agenda

  ”stora nyhetsprogrammen i SVT hade en ‚Äúmosa Reinfeldt-kampanj‚Äù hade det ju inte varit mer än rätt”

  Fantastiskt, så länge SVT för ut vänsterpropaganda så är det alltså okej för vänster. Vem är då förvånad över den hårda vänstervinklingen i SVT med tanke på den höga andel journalister som har vänstersympatier.

  Lägg ner statstelevisionen. Vi har inga statliga tidningar, varför ska vi då ha statlig TY?

 • Anders_S

  CLKA: SVT och SR ägs faktiskt delvis av LO liksom delvis av de flesta stora svenska tidningar, Svenskt Näringsliv, böndernas organisationer osv. Ett sant korporativt företag. Det ägs inte av staten. Det kontrolleras däremot av staten genom nån slags avtal eller nåt. I nuläget inte helt säker på hur det fungerar.

  Till alla andra plus CLKA: Jag och många andra anser att SVT i likhet med annan media är högervriden. Från min synpunkt är det därför också fel att säga att SVT är objektivt.

  Det stämmer att journalister röstar majoritet vänster om vi med vänster också menar sossar. Jag räknar inte den officiella socialdemokratin som vänster. Så för mig är majorietetn av journalisterna höger.

  För de journalister som möjligtvis röstar på V så märks inte detta i tidningarna. Deras skrivande är lika mycket höger som alla andras. Det är väl möjligen socialliberalt istället för nyliberalt och högerextremt.

 • Ge skytte medel mot skitz

  Skytte måste ha gått ifrån en sektvänster till en ännu mer sektistisk höger. Det säger mer om skytte än den verklighet han förvirrat försöker skildra. Ännu en dåre som tror att det är dyrare att dela med sig än att vägra.

 • Är hyllningarna till Castro redan bortglömda?

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Myten om det vänstervridna SVT()

 • jag tycker skyttes krönika är helt rimlig. borde jag gå med i nationalsocialistisk front nu?

 • bodil

  #Jag tar bort alla inlägg som inte följer kommentarsreglerna# Anders_S

  #Dina inlägg gör det sällan det bodil: Ibland släpper jag igenom dem ändå. Men lite skärpning om jag få be. De är nästan alltid off-topic och de är ofta one-liners som inte tillför nåt#AS

 • bodil

  #Om du inte skärper dig blockerar jag dig helt, bodil#Anders_S

 • Pingback: Glöm inte Sveriges Radio at Bloggregeringen()

 • Chris

  Eftersom SVT är neutralt, politiskt oberoende, balanserat etc så kan man väl lika gärna börja med ”tidningsläsningslicens”. En avgift helt enkelt till en tidning typ Norrskensflamman pga att man i ren allmänhet läser en tidning då och då. Norrskensflamman kan man ju se som en neutral, politiskt oberoende och balanserad tidning precis som dess journalister ser sig själva. Skillnaden gentemot SVT är därmed försumbar och man har dessutom nått ett ytterligare delmål i riktningen mot bättre folkbildning.

 • Anders_S

  Chris: Ledsen att göra dig besviken. Tidningen Norrskensflamman finns inte. Däremot tidningen Flamman. Jag är helt säker på att de som jobbar på den inte anser sig opartiska. Utan snarare partiska till förmån för arbetarklassen.

  Det finns ingen opartisk media. Högernissar verkar tycka att SVT gynnar sossarna. Vi inom vänstern tycker att SVT är lika höger som all annan media.

  Avslutningsvis, jag är inte medlem i det parti som ger ut Flamman så jag begriper inte riktigt vad ditt resonemang har med mig att göra.

 • Pingback: Svensson » Blog Archive » Shoppingextremister()

 • Pingback: Borgarnas utnötningstaktik | Svensson()